Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μάχη για το χαράτσι

Αύριο κρίνεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η τύχη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε 90χρονη συνταξιούχος ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αναφορικά με το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών. Η υπόθεση συζητήθηκε σήμερα με τη διαδικασία της αίτησης προσωρινής διαταγής. Στο μεταξύ, αίτηση ακύρωσης κατά της επιβολής του έκτακτου τέλους ακινήτων κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ). Αύριο κρίνεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η τύχη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε 90χρονη συνταξιούχος ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αναφορικά με το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών. Η υπόθεση συζητήθηκε σήμερα με τη διαδικασία της αίτησης προσωρινής διαταγής.

Στο μεταξύ, αίτηση ακύρωσης κατά της επιβολής του έκτακτου τέλους ακινήτων κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Παράλληλα ,το ζήτημα του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ κυριάρχησε στη μαραθώνια συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και των προέδρων και των μελών των Εκτελεστικών Επιτροπών και Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας τη Δευτέρα. Το θέμα τέθηκε από πολλούς δημάρχους ώστε να αναζητηθούν τρόποι κοινής αντίδρασης, ενώ εκφράστηκε και το «κίνημα» των «δημάρχων δεν πληρώνω», που συνεχώς μεγαλώνει, μετά την πρωτοβουλία του δημάρχου Νέας Ιωνίας Νίκου Γκότση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κ.Ασκούνης, εκ μέρους του ΔΣ της ΚΕΔΕ, τόνισε ότι οι δήμαρχοι δεν έχουν θεσμικό ρόλο, μετά την επιβολή από το υπουργείο Οικονομικών του τέλους στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και επισήμανε ότι δεν μπορούν οι δήμοι να ταυτιστούν με το κίνημα του «Δεν Πληρώνω». Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος, πληρούν όλα τα κοινωνικά κριτήρια και πρέπει να έχουν τη συμπαράσταση των δήμων. Επίσης, είπε ότι «δεν πρέπει να ανοίξουμε κερκόπορτες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και με τα δημοτικά τέλη. Ανάμεσα στις προτάσεις που ακούστηκαν από τους δημοτικούς άρχοντες, κάποιες ζητούν από τους δήμους να συμπαραστέκονται νομικά στους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν ενώ άλλες προβλέπουν πιο δυναμικές παρεμβάσεις, όπως αυτές που πρότεινε ο δήμαρχος Θορικού Π.Ευθυμίου, δηλαδή όταν ένας πολίτης δεν έχει αποδεδειγμένα να πληρώσει, τότε συγκροτημένα ηλεκτρολόγοι του δήμου να επανασυνδέουν το ρεύμα του σπιτιού του. Μετά απ' όλα αυτά, ο κ. Ασκούνης δήλωσε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα και να δοθεί μία λύση ειδικά για τις ασθενέστερες κατηγορίες πολιτών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki