Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πανελλαδική εξέγερση για το Χαράτσι

Επεκτείνεται και στην περιφέρεια το φαινόμενο των δήμων που αντιδρούν στο τέλος ακινήτων και απλώνουν δίχτυ προστασίας στους δημότες.Στην Αλεξανδρούπολη ο δήμαρχος  έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ, τονίζοντας: «Οταν καταρτίστηκαν συμβάσεις μεταξύ των συνδημοτών μου και του Οργανισμού σας, σε κανένα σημείο της σύμβασης δεν αναφέρεται ότι υποχρεούνται οι συμβαλλόμενοι δημότες - συνδρομητές να πληρώσουν ειδικό τέλος ακινήτων μέσω του Οργανισμού σας. Επομένως, μη υφισταμένης ρητής μνείας περί τοιαύτης υποχρέωσής τους, δεν νομιμοποιείστε προς αναγκαστική είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων, πολύ δε περισσότερο να προβείτε σε διακοπή του ρεύματος όταν προσφέρονται οι δημότες του δήμου μας στην πληρωμή μόνο του λογαριασμού της κατανάλωσης του ρεύματος όπως συνέβαινε μέχρι τώρα». Καταλήγοντας, καλεί τη ΔΕΗ να δεχτεί μόνο το αντίτιμο του κανονικού λογαριασμού. «Σε αντίθετη περίπτωση», όπως σημειώνει, «θα σταθώ με κάθε τρόπο αρωγός στους συνδημότες μου προσφεύγοντας σε ποινικά, αστικά και διοικητικά δικαστήρια εναντίον σας».

«Η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μπορεί να αποτελέσει πηγή εσόδων για το Δημόσιο. Η εφαρμογή του μέτρου της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας πρέπει να συνδυαστεί με ένα φορολογικό και φοροεισπρακτικό σύστημα που θα κατανέμει δίκαια τα βάρη», τονίζεται στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης και σημειώνεται: «Οταν όμως αυτή η πολιτική εφαρμόζεται οριζόντια, με βάση πλασματικά στοιχεία και μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, συνδέοντας τα έσοδα με την εξόφληση της υπηρεσίας της ηλεκτροδότησης, τότε είναι καθαρά εισπρακτική και άδικη και σε κάθε περίπτωση σε βάρος των οικονομικά αδυνάτων».

Να μην πληρώσουν το χαράτσι, παρά μόνο το ποσό που αναλογεί στη ΔΕΗ, καλεί όσους πολίτες αδυνατούν να το πληρώσουν το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Απευθύνεται στη ΔΕΗ και ζητάει να μη διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δηλώνει ότι ο δήμος θα σταθεί με κάθε νόμιμο τρόπο στο πλευρό κάθε πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει το χαράτσι και επιχειρείται η διακοπή της ηλεκτροδότησής του. Ζητάει, ακόμα, την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων, λέγοντας ότι είναι άδικος φόρος, και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Τον περιφερειακό διευθυντή της ΔΕΗ επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος της Πάτρας, και του ζήτησε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο κοινωνικής ευαισθησίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για τους πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά και ιδίως για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

«Να μην προβείτε στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος προς τους συμπολίτες μας που δεν θα πληρώσουν αυτόν το νέο έκτακτο φόρο, από τη στιγμή που θα έχετε εισπράξει το οφειλόμενο προς την υπηρεσία σας ποσό». Αυτό ζητεί με επιστολή του προς τη ΔΕΗ ο δήμαρχος Μεσολογγίου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki