Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επταπλασιάστηκαν οι φόροι

Επταπλασιάζονται οι φόροι στην ακίνητη ιδιοκτησία σε διάστημα τριών ετών! Συγκεκριμένα, από 500 εκατ. ευρώ που ήταν το 2009 και το 2010, θα φτάσουν εφέτος στο 1,1 δις. ευρώ και το 2012 με την επιβολή του <<έκτακτου>> τέλους ακινήτων και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα 3,8 δις. ευρώ , χωρίς να περιλαμβάνεται σ΄αυτά ο φόρος εισοδήματος που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και μάλιστα με συντελεστή μεγαλύτερο της κλίμακας, λόγω του συμπληρωματικού φόρου, ούτε το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, ούτε οι λοιπές νεώτερες επιβαρύνσεις.

Όποιος έχει στοιχειώδη επαφή με την αγορά και την πραγματικότητα της χώρας αυτής αντιλαμβάνεται τα έσοδα αυτά είναι ουσιαστικά ανέφικτα, αφού η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων θα <<σηκώσει τα χέρια ψηλά>>, αδυνατώντας να πληρώσει και το ετήσιο ειδικό <<τέλος>> και το ετήσιο ΦΑΠ 2010-2011 και το ΕΤΑΚ 2009 και το ετήσιο ΤΑΠ, και το φόρο εισοδήματος, και την <<εισφορά αλληλεγγύης>>, και τα πρόστιμα για αυθαίρετα/ημιυπαίθριους και τις αμοιβές μηχανικών για τακτοποιήσεις, υπογραφές σε συμβόλαια και υποχρεωτικές επιθεωρήσεις και ενεργειακά πιστοποιητικά, το ύψος των οποίων προσδιορίζεται τις ημέρες αυτές σε διαβούλευση μόνον με τους εισπράττοντες και όχι και με τους καταβάλλοντες!!!

Η ΠΟΜΙΔΑ τονίζει και πάλι ότι κάθε σκέψη για αύξηση των αντικειμενικών αξιών στη σημερινή εφιαλτική συγκυρία, με χιλιάδες ξενοίκιαστα και απούλητα ακίνητα, τα <<φέσια>> στις μισθώσεις να πολλαπλασιάζονται, και με ελάχιστες αγοραπωλησίες σε τιμές δραματικά μικρότερες των αντικειμενικών, θα έχει περαιτέρω δημευτικά αποτελέσματα στη φορολογία, πρακτικά δε ισοδυναμεί με οριστική κατεδάφιση της οικοδομής και της κτηματαγοράς, αλλά και της οικονομίας της χώρας μας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki