Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εθνική χορηγία για ...φόρους

ΜΕ ΤΗ... ΧΟΡΗΓΙΑ της Εθνικής Τράπεζας θα επιδιώξει το υπουργείο Οικονομικών να ξεμπλοκάρει το βαλτωμένο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο και να εισπράξει ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τους φόρους ακινήτων. Με την τραπεζική χορηγία, η κυβέρνηση θέλει:

1Να ξεφύγει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που έχει «μπλοκάρει» την ανάθεση της ενημέρωσης του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου σε συγκεκριμένη εταιρεία και

2 Να αποστείλει μέχρι το τέλος του 2011 ή στις αρχές του 2012 εκατοντάδες χιλιάδες εκκαθαριστικά σημειώματα για την είσπραξη τριών φόρων: ΕΤΑΚ 2009, Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 και για το 2011.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται από αρμόδια κυβερνητική πηγή, η Εθνική Τράπεζα θα διαθέσει τρία εκατομμύρια ευρώ για να προχωρήσει το έργο, την υλοποίηση του οποίου θα αναλάβει ιδιωτική εταιρεία. Από τη στιγμή που θα ξεπεραστεί ο... σκόπελος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η καταχώρηση των στοιχείων των ακινήτων στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. Πάντως, σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπ. Οικονομικών, η αποστολή εκκαθαριστικών για τρεις φόρους θα είναι πλέον δυνατή μέχρι το τέλος του έτους.

ΠΗΓΗ: enet.gr

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki