Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αγορά ακινήτων = Εγκλημα

Αντιμέτωποι με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών βρίσκονται αγοραστές και πωλητές ακινήτων. Η ειδική ομάδα εργασίας του υπουργείου Οικονομικών ξεκινά ελέγχους σε φορολογούμενους με μεγάλη περιουσία, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι αγόρασαν ακίνητα μεγάλης αξίας, αλλά απέκρυψαν από την εφορία και δεν δήλωσαν την αξία αγοράς των ακινήτων ή δήλωσαν μικρότερα ποσά για να γλιτώσουν από το τεκμήριο και τον έλεγχο του «πόθεν έσχες».

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα διερευνήσουν εάν καταβλήθηκαν περισσότερα χρήματα πέραν της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Για το σκοπό αυτό αναμένεται να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πωλητών των ακινήτων, καθώς και των αγοραστών. Επίσης, ξεκινά ο έλεγχος 100 φορολογουμένων (από τους 8.666) με αξία ακίνητης περιουσίας από 3 έως 60 εκατ. ευρώ. Οι ανωτέρω ξέχασαν να υποβάλουν τη δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης περιουσίας την περίοδο 1997 έως 2007.

Ήδη έχουν συγκροτηθεί με υπουργική απόφαση πέντε ειδικά συνεργεία ελέγχου. Ο έλεγχος θα είναι ενδελεχής, ενώ η στόχευση των υποθέσεων που θα ελεγχθούν γίνεται με βάση σενάρια ανάλυσης κινδύνου αξιοποιώντας τις λειτουργίες του πληροφοριακού συστήματος Elenxis που έχει θέσει σε λειτουργία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki