Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ηλεκτροσοκ α λα Βενιζέλος

Τρία φορολογικά σοκ επιφυλάσσει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων το Μεσοπρόθεσμο:

* Η μείωση του αφορολόγητου στις 200.000 ευρώ, ουσιαστικά επαναφέρει το ΕΤΑΚ, αφού ο φόρος που θα πληρώνεται μόνο Φόρος Μεγάλης Περιουσίας δεν είναι. Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το ετήσιο χαράτσι για τη φορολόγηση με 0,2% της κλίμακας από 200.000 έως 400.000 ευρώ αντικειμενική αξία θα είναι από 400 έως 800 ευρώ. Κι αν κάποιοι ιδιοκτήτες οριακά γλιτώνουν τον μόνιμο αυτό φόρο, εντός του 2012 που θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, θα μπουν κι αυτοί στο στόχαστρο της Εφορίας. Από την τσιμπίδα δεν θα γλιτώσουν τα ακίνητα 100 τ.μ. που βρίσκονται σε περιοχές με αντικειμενική αξία πάνω από 2.000 ευρώ/τ.μ. Ομως, δεν θα γλιτώσουν ακόμη κι όσοι έχουν μια κύρια κατοικία, ένα εξοχικό ή ένα πατρικό στο χωριό διότι θα ξεπερνούν το αφορολόγητο όριο.

* Φόρους ... φωτιά θα πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω των αυξημένων τεκμηρίων. Οπως υπολογίζεται, τα τεκμήρια για τα ακίνητα θα είναι υψηλότερα μεσοσταθμικά κατά 33%.

* Τι γίνεται με τα απρόσοδα ακίνητα, δηλαδή με όσα φορολογούνται κανονικά αλλά δεν αποφέρουν έσοδα στον ιδιοκτήτη. Χιλιάδες καταστήματα, γραφεία και κατοικίες κοστίζουν για την Εφορία πολλές χιλιάδες ευρώ, αλλά είναι ξενοίκιαστα επί μήνες με αποτέλεσμα να μην εισπράττονται ενοίκια. Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, «η επιβολή σωρείας φόρων στα απρόσοδα ακίνητα είναι αντισυνταγματική και αποτελεί μηχανισμό δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki