Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αντίμετρα στην εξοντωτική φορολογία

Η καινούργια μόδα στην αγορά; Αγοράστε δύο στην συσκευασία του ενός. Όχι δεν είναι προσφορά των σουπερ μάρκετ, αλλά ένας πιθανός τρόπος αντιμετώπισης των τεκμηρίων αλλά και του ΦΑΠ που εξαφανίζουν ακόμα και την πρόθεση για αγορά κατοικίας. Το «μυστικό» της επένδυσης σε ακίνητα κρύβεται, σύμφωνα με φοροτεχνικούς στην μείωση της φορολογητέας αξίας του ακινήτου ώστε να περιοριστεί η αντικειμενική του αξία , στους φορολογικούς συντελεστές για το εισόδημα και στις εκπτώσεις των δαπανών. Στα πλαίσια αυτά, η αγορά από διαφορετικούς φορείς (φυσικά πρόσωπα) , η συνένωση ακίνητων περιουσιακών στοιχείων και η επένδυση μέσω νομικών προσώπων μπορεί να είναι αντίμετρα στα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν.

Στην πραγματικότητα, το μεσοπρόθεσμο δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εστίαση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στην κτήση του ακινήτου καθώς η αύξηση των τεκμηρίων και η μείωση του αφορολόγητου για το ΦΑΠ, αποτελεί μία μόνιμη ετήσια φορολογική επιβάρυνση , που μπορεί να έχει ως συνέπεια να καταστεί η διατήρηση ενός ακινήτου εντελώς ασύμφορη. Ο υποψήφιος αγοραστής , δεν θα πρέπει πλέον να εξετάζει μόνο τις παραμέτρους που καθορίζουν τις υπεραξίες και τα ακαθάριστα έσοδα από την αγορά αλλά και το φορολογικό κόστος που θα προέλθει από αυτή. Υπάρχουν περιπτώσεις που η κτήση και η διατήρηση ενός ακινήτου μπορεί να οδηγήσει σε διπλασιασμό της επιβάρυνσης από τον φόρο εισοδήματος. Στα πλαίσια αυτά, ο υποψήφιος επενδυτής είτε θα πρέπει να εγκαταλείψει την συγκεκριμένη επένδυση είτε να επανεξετάσει τρόπους που θα εξασφαλίζουν την μέγιστη καθαρή απόδοση. Με δεδομένα τα τεκμήρια και τους υψηλούς συντελεστές του φόρου εισοδήματος η χρήση νομικών προσώπων και ο «σαλαμοποίηση» της επένδυσης μπορεί να προσφέρουν κάποιες διεξόδους. Πρέπει να σημειωθεί , ότι ενώ από την μία πλευρά οι δαπάνες συντήρησης και επισκευών ενός ακινήτου που έχουν ιδιώτες ιδιοκτήτες δεν περιορίζουν την φορολογία τους δεν ισχύει το ίδιο για τις περιπτώσεις νομικών προσώπων.

«Oι αλλαγές που θα επέλθουν στην αγορά ακινήτων από τα νέα φορολογικά μέτρα θα είναι καταλυτικές καθώς οι επιπτώσεις τους δεν περιορίζονται στην συρρίκνωση της ζήτησης αλλά , μπορεί να αλλάξουν την μελλοντική δομή της ιδιοκτησίας , αφού για τους ιδιώτες το κόστος κτήσης θα είναι σύντομα απαγορευτικό» επισήμανε χαρακτηριστικά νομικός εξειδικευμένος στην ακίνητη περιουσία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki