Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

...Περάστε για ΦΑΠ και ΕΤΑΚ

Δυσφορία προκαλούν στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην είσπραξη εσόδων από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων 2009 και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών, υπογραμμίζοντας πως δεν δικαιολογείται καμία νέα καθυστέρηση μέρους των υπηρεσιών. Το τελευταίο 12μηνο έχουν πραγματοποιηθεί από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έξι κύκλοι εκκαθαρίσεων μέσω των οποίων έχει βεβαιωθεί προς είσπραξη το 74% των εκτιμώμενων εσόδων από το ΕΤΑΚ 2009. Συγκεκριμένα, έχουν εκκαθαριστεί περίπου 3.000.000 δηλώσεις από 3.946.646 ιδιοκτήτες και έχουν βεβαιωθεί 300 εκατ. ευρώ περίπου.

Απομένουν δε προς εκκαθάριση περίπου 1.000.000 δηλώσεις περίπου, ο οποίες αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος τους μεταβολές περιουσιακής κατάστασης. Από τις δηλώσεις αυτές εκτιμάται ότι θα βεβαιωθούν 100 εκατ. ευρώ. Ακόμη, απομένουν προς εκκαθάριση άλλες 400.000 δηλώσεις περίπου, οι οποίες όμως είναι μηδενικές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki