Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Alpha Bank :Αυτονόητα τα μέτρα

Την συμφωνία της για το μεσοπρόθεσμο διατύπωσε η ALPHA Bank. Σε κείμενο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ και περιλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας επισημαίνεται μεταξύ των άλλων ότι : «ΜΠΔΣ περιλαμβάνει τα απολύτως αυτονόητα για μια χώρα που έχει χάσει τη δυνατότητά της να δανείζεται για να καλύπτει τα ελλείμματά της στις αγορές και έχει απόλυτη ανάγκη ανάκτησης της αξιοπιστίας της και των σημαντικών προοπτικών της για αυτοδύναμη ανάπτυξη της οικονομίας της»

Αναλυτικά στο σχόλιο αναφέρονται ότι «Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015 (ΜΠΔΣ), που ψηφίζεται στη Βουλή, συμπεριλαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης το 2011 κάτω του 7,5% του ΑΕΠ, όπως είχε προϋπολογιστεί και για την προώθηση της δημοσιονομικής προσαρμογής στα επόμενα έτη για μείωση του ελλείμματος στο 1,0% του ΑΕΠ το 2015. Περιλαμβάνει επίσης τον προγραμματισμό για τη συνέχιση και έγκαιρη ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ήδη συντελούνται από το 2010 και για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και των πολιτικών αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και για την επίτευξη της απαιτούμενης άμεσης σταθεροποίησης και στη συνέχεια μείωσης του δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ.»

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι : «Τα αναγκαία αντισταθμιστικά μέτρα αύξησης των φορολογικών εσόδων που ανακοινώθηκαν με το ΜΠΔΣ στα τέλη Ιουνίου 2011 είναι ασφαλώς επώδυνα για τους φορολογούμενους όλων των κατηγοριών. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά αξιολογούνται ως ακολούθως:

α) Χαρακτηρίζονται από σχετικά χαμηλό κίνδυνο μη- επίτευξης των στόχων για τα έσοδα που έχουν τεθεί, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό στην τρέχουσα συγκυρία για τη χώρα.

β) Οι αρνητικές επιπτώσεις των γενικών μέτρων (της μείωσης του αφορολογήτου ορίου και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης) στο διαθέσιμο εισόδημα των συνεπών φορολογουμένων περιορίζονται από το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους επιβάλλονται σε μια ευρύτατη φορολογική βάση (άνω των 2,5 εκατ. φορολογουμένων). Έτσι, τα αναγκαία έσοδα, ύψους περίπου € 3,0 δις, από αυτά τα μέτρα επιτυγχάνονται με την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση ανά φορολογούμενο.

γ) Το πακέτο των μέτρων συμπεριλαμβάνει και σημαντικά ειδικά μέτρα (τέλος επιτηδεύματος, μείωση φορολογικής απαλλαγής των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, έκτακτη εισφορά στην τεκμαρτή δαπάνη από ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 2000 κ.ε., αύξηση των αντικειμενικών κριτηρίων προσδιορισμού του φορολογητέου εισοδήματος, κ.ά.) αύξησης της πολύ χαμηλής έως τώρα φορολογικής επιβάρυνσης ορισμένων κατηγοριών των φορολογουμένων (κυρίως μη-μισθωτών), συμβάλλοντας έτσι στην δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους.

δ) Επίσης, ο πακέτο το μέτρων συμπεριλαμβάνει και μέτρα σημαντικής βελτίωσης των φόρων ακίνητης περιουσίας, διευρύνοντας και σε αυτόν τον τομέα την φορολογική βάση και συμβάλλοντας στην αύξηση των εσόδων από αυτή την πηγή χωρίς υπέρμετρη επιβάρυνση ελάχιστων κατηγοριών συνεπών και ειλικρινών φορολογουμένων.»

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki