Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Ψήνουν" στους φόρους

Οι ενδεχόμενες αλλαγές στην έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, τη φορολογία των ακινήτων, το μέτρο των αποδείξεων και γενικότερα των φορολογικών μέτρων θα τεθούν επί τάπητος την Τρίτη σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Για την έκτακτη εισφορά έχει ανακοινωθεί ότι θα επιβάλλεται συντελεστής 1% έως τα εισοδήματα ύψους 20.000 ευρώ, 2% πάνω από τις 20.000 και 3% πάνω από τις 50.000. Η εισφορά, σύμφωνα με όσα είναι μέχρι σήμερα γνωστά, θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος. Δηλαδή, κάποιος μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ θα πληρώνει εισφορά 150 ευρώ και αν έχει εισόδημα 25.000 ευρώ θα πληρώνει εισφορά 500 ευρώ. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών είναι ο «κεφαλικός φόρος» να επιβληθεί κλιμακωτά.

Επίσης συζητείται η επιβολή  τέλους επιτηδεύματος σε 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Το ύψος του τέλους ίσως είναι 100 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις, υπάρχουν προτάσεις για κλιμακούμενη με βάση το εισόδημα εφαρμογή τους.

Για τη φορολογία των ακινήτων ανοικτό είναι το θέμα του νέου τέλους ακίνητης περιουσίας, που θα επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα με τιμή ζώνης άνω των 1.000 ευρώ/τμ από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο. Εάν τελικά εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, τότε ενδέχεται να μην επιβάλλεται σε όλες τις κατοικίες, αλλά για παράδειγμα στις κατοικίες άνω των 80τμ. Ωστόσο, εκτιμάται ότι η μείωση του αφορολόγητου ορίου του ΦΑΠ στις 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία, από 400.000 σήμερα , επαρκεί για να καλυφθούν τα προβλεπόμενα έσοδα. Στο τραπέζι ακόμα είναι η έκτακτη εισφορά για μεγάλα ακίνητα, αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής, η αύξηση του ΦΠΑ στη εστίαση από 13% σε 23%, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε φυσικό αέριο και μη αλκολούχα ποτά και η φορολογία των τραπεζικών συναλλαγών.

Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, συζητείται, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα 60 ευρώ/1.000 λίτρα, από 21 ευρώ/1.000 λίτρα σήμερα. Η επίπτωση στην τιμή λιανικής υπολογίζεται σε 5 λεπτά το λίτρο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki