Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι σημαίνουν οι αλλαγές

Μπορεί να σημαίνει κάτι για την αγορά ακινήτων η αλλαγή προσώπων στο υπουργείο Οικονομικών; Το μόναδικό που μπορεί να αλλάξει είναι η επικοινωνιακή τακτική του , αφού ο κ. Βενιζέλος , γαλουχημένος στα παραδοσιακά πρότυπα της «πολιτικής» επικοινωνίας γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να εμφανίζει το «κρέας για ψάρι». Οι αλλαγές σταματούν εκεί αφού το βασικό πλαίσιο της πολιτικής για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας δεν πρόκειται να αλλάξει. Από την άλλη πλευρά, η απομάκρυνση της κυρίας Μπιρμπίλη μπορεί να σημαίνει αλλαγή πλεύσης για την υπόθεση της τακτοποίησης των αυθαιρέτων , αλλά η παρουσία του κ Σηφουνάκη, εξασφαλίζει την συνέχιση της πολιτικής για την εκτός σχεδίου δόμηση. Η αποχώρηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών και η τοποθέτηση, στη θέση του, του Ευάγγελου Βενιζέλου κυριαρχούν στις ανταποκρίσεις των ξένων μέσων ενημέρωσης, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών, στο πλαίσιο ενός ευρύ ανασχηματισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα, καθοριστικής σημασίας για τη διάσωση της Ελλάδας, νέα μέτρα λιτότητας» γράφει το Associated Press.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» συνεχίζει το πρακτορείο «ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας -που προ ολίγων ετών αναμετρήθηκε με τον Γ. Παπανδρέου για την ηγεσία του κόμματος- θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος». «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διόρισε τον μέχρι τώρα υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης» μετέδωσε το Reuters, κάνοντας επίσης αναφορά στην τοποθέτηση του Γ.Παπακωνσταντίνου στη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος και στην τοποθέτηση του Σταύρου Λαμπρινίδη στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να περάσει τα νέα, και καθόλου δημοφιλή, μέτρα λιτότητας που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση» γράφει το BBC. «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναβαθμίστηκε στη θέση του υπουργού Οικονομικών, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο της διαχείρισης της κρίσης χρέους» συνεχίζει το βρετανικό δίκτυο, επισημαίνοντας ότι ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας αντικαθιστά τον Γ.Παπακωνσταντίνου που μετακινείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών στο πλαίσιο ενός γενικευμένου ανασχηματισμού και ως παράδειγμα των αλλαγών που στοχεύουν στο να ξεπεραστούν οι δυσκολίες από την κρίση χρέους της χώρας εν μέσω κοινωνικής δυσαρέσκειας» μεταδίδει το Al Jazeera. Ο αραβικό δίκτυο αναφέρεται στην τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών, χαρακτηρίζοντάς τον «σοσιαλιστή πολιτικό με μεγάλη επιρροή, που αναμετρήθηκε με τον Γ.Παπανδρέου για την ηγεσία του κόμματος πριν τέσσερα χρόνια». «Καρατομήθηκε ο υπουργός Οικονομικών» γράφει η Wall Street Journal, κάνοντας λόγο για «σαρωτικό ανασχηματισμό» και για αντικατάσταση του Γ.Παπακωνσταντίνου ώστε να «ενισχυθεί η στήριξη στις μη δημοφιλείς οικονομικές μεταρρυθμίσεις».

«Ο αρχιτέκτονας αυτών των μεταρρυθμίσεων» συνεχίζει η εφημερίδα «ορίστηκε υπουργός Περιβάλλοντος και παραμένει στην κυβέρνηση. Η ανακοίνωση (σ.σ. του ανασχηματισμού) ήλθε δύο ημέρες μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα, που προκάλεσαν οι μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας κατά των νέων μέτρων λιτότητας και οι διαφωνίες που εξέφρασαν ανοιχτά τα μέλη του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki