Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οκτώ μέτρα για την αγορά ακινήτων

Οι οργανώσεις που εκπροσωπούν τους ιδιοκτήτες, τους κατασκευαστές και τους μεσίτες αστικών συμβάσεων ζητούν από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να υιοθετήσουν άμεσα μια πολιτική ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας, η οποία θα συμπεριλαμβάνει και πρόνοια για το ακίνητο και την οικοδομή, η οποία αποτελεί το σοβαρότερο παράγοντα αναθέρμανσης της οικονομίας , της απασχόλησης της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας και του εμπορίου.

Οι οργανώσεις προτείνουν και πάλι την άμεση υιοθέτηση δέσμης μέτρων αναθέρμανσης της οικοδομής τα οποία θα έχουν ισχυρό και άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, θετικό, και όχι καταστροφικό για την οικονομία και τους αντίστοιχους επαγγελματικούς κλάδους αλλά και τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα. Τα προτεινόμενα μέτρα είναι τα εξής:

1. Το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών και η μείωση των συντελεστών εμπορικότητας παντού όπου η εμπορικότητα έχει μειωθεί ή και εξαφανιστεί.

2. Η μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων γενικά, και ειδικότερα για την αγορά ιδιόκτητης επαγγελματικής στέγης, προκειμένου να τονωθεί η αγορά.

3. Η μείωση σε 20% του ΦΠΑ στην οικοδομή και σε 10% την ανακαίνιση/ενεργειακή αναβάθμιση των υφισταμένων κτιρίων.

4. Η οριοθετημένη αναστολή του «πόθεν έσχες» για αγορά και ανοικοδόμηση κάθε είδους ακινήτου και όχι μόνον για την πρώτη κατοικία.

5. Η κατάργηση του ΦΑΠ στα μη προσοδοφόρα ακίνητα, κάτι που θα ενθαρρύνει υποψήφιους επενδυτές να αγοράσουν κλειστά ή εγκαταλελειμμένα ακίνητα.

6. Η μείωση των προστίμων των αυθαιρέτων και των υπογείων που άλλαξαν χρήση, ώστε να μπορούν να τα πληρώσουν μαζικά όλοι οι ενδιαφερόμενοι, και η προσθήκη στη ρύθμιση των ημιυπαίθριων και όσων οικοδομών έλαβαν άδεια μέχρι 28.4.2010.

7. Η αλλαγή της νομοθεσίας που επιβάλλει χρονοβόρα αδειοδότηση για την αγορά ακινήτων από μη κοινοτικούς πολίτες στις πάμπολλες «παραμεθόριες» περιοχές της χώρας.

8. Η ενεργοποίηση του ιδιαίτερα χρήσιμου θεσμού της μεταφοράς συντελεστή δόμησης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki