Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οχι σε νέα μέτρα λέει και η ΠΟΜΙΔΑ

Tην κατηγορηματική αντίθεσή της στην επιβολή οποιασδήποτε έκτακτης εισφοράς, με οποιοδήποτε εξωραϊστικό μανδύα, ή την οποιαδήποτε περαιτέρω επαύξηση της φορολογίας στην ακίνητη ιδιοκτησία, η πραγματική αξία της οποίας «κατεδαφίζεται» καθημερινά όχι μόνον από την κατάσταση της αγοράς αλλά και από την χαριστική βολή στην τύχη των όποιων μισθωμάτων απέμειναν, με μέτρα όπως και η εξαγγελθείσα ίδρυση Περιφερειακών Επιτροπών Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων, εκφράζει η ΠΟΜΙΔΑ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση , αποδεικνύουν πόσο μέγα δημοσιονομικό σφάλμα υπήρξε η επικοινωνιακού χαρακτήρα κατάργηση του ΕΤΑΚ, για να αντικατασταθεί με το ληστρικό ΦΑΠ, το οποίο σημειωτέον οδηγεί σε βαρύτερη φορολόγηση ακόμα και των μικρών και μεσαίων ιδιοκτητών απ’ ότι το ΕΤΑΚ συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης εισφοράς του 2009! Η εγκατάλειψη χιλιάδων ήδη ξενοίκιαστων καταστημάτων και γραφείων σε όλες τις μεγάλες πόλεις, εξαιτίας της κρίσης στην αγορά, σε συνδυασμό με την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, εν γνώσει του ότι οι πραγματικές αξίες εκμηδενίζονται, την επαπειλούμενη μείωση του αφορολόγητου ορίου για το ΦΑΠ και τη νέα έκτακτη εισφορά, οδηγούν τους ιδιοκτήτες σε απόγνωση λόγω πραγματικής πλήρους αδυναμίας πληρωμής των επιπλέον φόρων που αξιώνει κάθε χρόνο το αδηφάγο Δημόσιο. Επειδή δε σήμερα ουδείς αγοραστής προσέρχεται σε πλειστηριασμό ακινήτων, ακόμη και για χρέη προς το Δημόσιο, με τιμές εκκίνησης τις ήδη λίαν υψηλές αντικειμενικές αξίες, αν δεν δοθεί το δικαίωμα της μονομερούς εκχώρησης ακινήτου στο Δημόσιο σε εξόφληση των αλλεπάλληλων φόρων και εισφορών, μένει μόνον ο δρόμος της φυλάκισης ή της κάθειρξης για όσους ιδιοκτήτες δεν θα έχουν να πληρώσουν!

Η ΠΟΜΙΔΑ πιστεύει ότι υπάρχουν ισχυρά και αποτελεσματικά δημοσιονομικά μέτρα που μπορούν να αποδώσουν ταχύτατα, χωρίς να καταστρέψουν τόσο την οικονομία, όσο και τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα, όπως τα εξής:

1. Η μείωση των προστίμων των αυθαιρέτων και των υπογείων που άλλαξαν χρήση, ώστε να μπορούν να τα πληρώσουν μαζικά όλοι οι ενδιαφερόμενοι, κάτι που δεν επιτεύχθηκε με την ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους λόγω του τεράστιου κόστους τακτοποίησης υπόγειων χώρων μεγάλου εμβαδού.

2. Η εξαγορά δημόσιων εκτάσεων από πολίτες που τις κατέχουν χωρίς τίτλους κυριότητας.

3. Η οριοθετημένη αναστολή του «πόθεν έσχες» για αγορά και ανοικοδόμηση κάθε είδους ακινήτου και όχι μόνον για την πρώτη κατοικία.

4. Η μείωση του ΦΠΑ στην οικοδομή και την ανακαίνιση/ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.

5. Η μείωση των αντικειμενικών συντελεστών εμπορικότητας και του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων για την αγορά ιδιόκτητης επαγγελματικής στέγης, προκειμένου να τονωθεί η αγορά και δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλη προσφορά ακινήτων σε προσιτές τιμές σε σχέση με το παρελθόν.

6. Η ενεργοποίηση του ιδιαίτερα χρήσιμου θεσμού της μεταφοράς συντελεστή δόμησης.

7. Η αλλαγή της νομοθεσίας που επιβάλλει χρονοβόρα αδειοδότηση για την αγορά ακινήτων από μη κοινοτικούς πολίτες στις πάμπολλες «παραμεθόριες» περιοχές της χώρας.

8. Η κατάργηση του ΦΑΠ στα μη προσοδοφόρα ακίνητα, κάτι που θα ενθαρρύνει υποψήφιους επενδυτές να αγοράσουν ακίνητα χωρίς να φοβούνται ότι επί όσο δεν θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν, κινδύνει να ανατραπεί η επένδυσή τους από το ΦΑΠ που θα έχει χρειαστεί να καταβάλουν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki