Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Φόροι: Το νέο κτύπημα

Αύξηση της φορολογίας σε εισοδήματα, ακίνητα και έμμεσους φόρους, περικοπές στις αμοιβές στο Δημόσιο και στα κοινωνικά επιδόματα και καταργήσεις φορέων και οργανισμών με απολύσεις προσωπικού θα περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα που ανακοινώνεται εντός της εβδομάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά και τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας έχουν συμφωνηθεί οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

Θα διευρυνθεί η φορολογητέα ύλη στα ακίνητα με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και ένταξη στον φόρο των αγροτεμαχίων εκτός σχεδίου πόλης. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται το αφορολόγητο όριο που είναι σήμερα 400.000 ευρώ να μειωθεί στα 200.000 με 250.000 ευρώ και μάλιστα να είναι οικογενειακό. Το μέτρο σε συνδυασμό με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών θεωρείται σταθερή πηγή εσόδων καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες που απαλλάσσονταν από τον φόρο κατοχής θα πληρώνουν κάθε χρόνο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Στο τραπέζι έχει τεθεί και η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής αξίας, αλλά το μέτρο θεωρείται προσωρινό. 20%

Επίσης θα υιοθετηθεί, αλλαγή του καθεστώτος φορολόγησης 800.000 ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων με την εφαρμογή νέου μοντέλου τεκμηρίων διαβίωσης, που θα αυξήσει τη φορολογητέα βάση και συνεπώς τον φόρο εισοδήματος.

Συζητούνται ακόμα και προτάσεις για μείωση του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ με αναμόρφωση στο καλάθι των αποδείξεων δαπανών ή επιβολή έκτακτης εισφοράς. Γενικευμένη αναπροσαρμογή για όλους τους φορολογούμενους των υφιστάμενων τεκμηρίων για ακίνητα, αυτοκίνητα, δαπάνες για δίδακτρα και άλλα έξοδα διαβίωσης. Κατάργηση από 1-1-2012 δεκάδων φοροαπαλλαγών (τόκους στεγαστικών δανείων, νοσήλια, ασφάλιστρα, ενοίκια κ.ά.) καθώς και του πρόσθετου αφορολόγητου των παιδιών για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ή 50.000 ευρώ. Το μέτρο θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του φόρου εισοδήματος, που κατά μέσον όρο θα είναι 1.000 ευρώ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki