Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Γλυτώστε φόρο

Ενοίκιο, τόκοι στεγαστικών και δαπάνες για δικηγορικές αμοιβές είναι οι τρείς κατηγορίες δαπανών που αναγνωρίζονται απο την εφορία. Αναλυτικά:

Ενοίκιο: Εκπίπτει από τον συνολικό φόρο το 20% της δαπάνης ενοικίου και µέχρι τα 1.200 ευρώ. Αντί των αποδείξεων καταβολής ενοικίου, ο φορολογούµενος δικαιούται να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση,από την οποία προκύπτει το ποσό που κατέβαλε για κύρια κατοικία του ιδίου και της οικογένειάς του. Τα ίδια ισχύουν και για το ενοίκιο που καταβάλλει όποιος µισθώνει κατοικίες για τις στεγαστικές ανάγκες των παιδιών του που σπουδάζουν σε πόλη, όπου δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία. Ασφάλιστρα ζωής και θανάτου: Εκπίπτει του συνολικού φόρου το 20% της δαπάνης και έως τα 1.200 ευρώ για άγαµο και 2.400 ευρώ για οικογένεια. Απαιτείται υποβολή της απόδειξης είσπραξης του ποσού των ασφαλίστρων ή σχετική βεβαίωση, από την οποία προκύπτει το είδος της κάλυψης και το καθαρό καταβαλλόµενο ποσό των ασφαλίστρων.

Τόκοι που εκπίπτουν: Αφορά στεγαστικό δάνειο, νέο δάνειο που λαµβάνεται για την εξόφληση στεγαστικού, προκαταβολές που χορηγούνται από Ταµεία Αλληλοβοήθειας, και δάνεια για επισκευές ή αναστηλώσεις διατηρητέων κτισµάτων.Απαιτείται βεβαίωση τράπεζας µε τους τόκους που καταβλήθηκαν το 2010, καθώς και το έτος σύναψης του δανείου. Αν έχουν καταβληθεί και τόκοι υπερηµερίας, πρέπει να αναφερθούν χωριστά. Για δάνειαπου συνήφθησανέως 31/12/2002,οιτόκοι αφαιρούνται από το συνολικόεισόδηµα. Για συµβάσεις που συνήφθησαν µετά, οι τόκοι εκπίπτουν από τον φόρο σε ποσοστό 20%.

∆απάνη αµοιβής δικηγόρων: Εκπίπτει του φόρου το 20% της αµοιβής που καταβλήθηκε, κατόπιν προσκόµισης απόδειξης παροχής υπηρεσιών από τον δικηγόρο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki