Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το πάρτυ με τις αντικειμενικές

Το πάρτυ με αντικειμενικές αξίες ξεκίνησε! Η αρχή έγινε με την ένταξη 4.500 περιοχών που βρίσκονται σε 25 νομούς της χώρας στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων και θα συνεχιστεί τον Ιούνιο με τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των περιοχών στις οποίες ήδη ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός. Σύμφωνα με τις δηλώσεις πηγών του υπουργείου Οικονομικών οι νέες αναπροσαρμογές θα πρόβλέπουν :

-μέση αύξηση των τιμών 30% σε σύγκριση με τις ήδη υφιστάμενες.

-αλλαγές με πιθανές μειώσεις στους συντελεστές εμπορικότητας

-αλλαγές με πιθανές αυξήσεις στους συντελεστές παλαιότητας

Όλα αυτά θα προκαλέσουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες σε Αττική , Θεσσαλονίκη και σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας που είναι στο αντικειμενικό σύστημα. Πάντως ο χορός των επιβαρύνσεων ξεκίνησε με τις αρχές του νέου χρόνου καθώς η ένατξη των περιοχών στο αντικειμενικό σύστημα επηρεάζει όλες τις φορλογικές υποχρεώσεις που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία.

Με τις νέες αντικειμενικές τιμές που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στους 25 νομούς της χώρας , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συμβολαιογράφων και μεσιτών, η φορολογητέα αξία των ακινήτων σε πολλές απο αυτές  αυξάνεται ακόμη και πάνω απο 100%, με αποτέλεσμα να εκτινάσσονται ανάλογα προς τα πάνω και οι φόροι μεταβίβασης, κληρονομιών, γονικών παροχών, δωρεών καθώς και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. Οι υψηλότερες τιμές ζώνης στις νέες περιοχές καταγράφονται στη Σαντορίνη- συγκεκριμένα στον οικισμό Αθωνίου με τιμή ζώνης τα 3.200 ευρώ και στον Ορμο των Φηρών με τιμή ζώνης τα 2.700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Οι χαμηλότερες τιμές ξεκινούν από τα 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki