Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ποθεν εσχες χωρίς νόημα

Αν υπάρχει μία λέξη για να περιγράψει αυτό που γίνεται στην αγορά ακινήτων τότε αυτή είναι : ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ. Από πού να αρχίσει και από πού να τελειώσει κανείς. Τώρα , αφού τίναξαν την αγορά κατοικίας τον αέρα , μιλούν για δίχρονη αναστολή του «ποθεν έσχες» , και για εξάμηνη αναβολή των αντικειμενικών , για να αναθερμανθεί η αγορά. Και κάθε λογικός άνθρωπος αναρωτιέται είναι δυνατόν να αναθερμανθεί μία αγορά:

με 650.000 ανέργους;

με τις λιανικές πωλήσεις να κατρακυλούν και την βιομηχανία να κινείται στα όρια της ;

με τις τράπεζες να μη χορηγούν στεγαστικά δάνεια; με τις ιδιωτικές καταθέσεις να αποσύρονται;

με χιλιάδες εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ να μη γνωρίζουν που θα δουλεύουν αύριο και πόσα λεφτά θα παίρνουν;

Αλλά υπάρχει ακόμα πιο σημαντικό :

με ένα δημόσιο που κοροιδεύει και εξαπατά τους πολίτες .

Γιατί αν δεν είναι εξαπάτηση αυτό που κάνει με τους ημιυπαίθριους τότε ποια άλλη λέξη μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς . Με το «τυρί »της 40ετούς αμνηστίας οδηγεί τουλάχιστον 230.000 ιδιοκτήτες στη «φάκα» των τεκμηρίων. Ακόμα όμως και αν δεν είναι αλήθεια αυτές οι πληροφορίες γιατί δεν βγαίνει κάποιος από τα λαλίστατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να το διαψεύσει.; Με αυτά και με εκείνα ο έλληνας δεν πείθεται να επενδύσει –ακόμα και αν έχει –ούτε ένα ευρώ. Και ξέρετε γιατί; Διότι υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης απέναντι στο ελληνικό δημόσιο. Για να το πούμε πιο καθαρά : δεν επενδύσει κανείς όταν φοβάται ότι η επένδυση του θα αποδειχθεί στο τέλος πηγή δεινών.

Αν λοιπον ενδιαφέρονται για την ανάκαμψη της αγοράς το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να δώσουν μάχη για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Κάθε μέρα που περνά χωρίς να το κάνουν θα καθιστά ακόμα δυσκολότερη την θέση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που κερδίζουν το ψωμί τους από αυτή την αγορά ακινήτων. Και αν δεν γνωρίζουν ας ρωτήσουν αυτούς τους συμβούλους που έχουν μαζέψει ποια είναι η «μαγική λέξη» στην οικονομία . Από την απάντηση τους θα καταλάβουν ότι χωρίς ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ καμία οικονομική δραστηριότητα δεν προχωρά . Απλά και καθαρά…

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki