Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε σήμερα το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2011 στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππο Πετσάλνικο, μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου το μέγεθος της δημοσιονομικής προσπάθειας που θα καταβληθεί μέσα από παλιές και νέες παρεμβάσεις ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ. Η πρόσθετη δημοσιονομική προσπάθεια που απαιτείται - σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα - θα καλυφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από διαρθρωτικά μέτρα και στοχευμένες παρεμβάσεις για τον εξορθολογισμό των δαπανών και τη μείωση της σπατάλης σε τομείς όπως οι προμήθειες υγείας, η φαρμακευτική δαπάνη και οι ΔΕΚΟ, αλλά και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής έχουν επανεκτιμηθεί ως προς τις αποδόσεις τους ενώ το μέτρο για τη μαζική μετάταξη προϊόντων από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του 11% στον συντελεστή 23% αντικαταστάθηκε από την αύξηση μόνο του χαμηλού συντελεστή κατά 2 μονάδες - από το 11% στο 13% και άρα από το 5,5% στο 6,5% - παράλληλα με την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 6,5% για τα ξενοδοχεία και για τα φάρμακα και από την εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης παράλληλα με τη χορήγηση 400 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση για επίδομα θέρμανσης.

Ο Προϋπολογισμός του 2011 περιλαμβάνει επίσης μέτρα για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης του ύψους των δημοσίων επενδύσεων στο ύψος του 2010 - παρά την αρχικά προβλεπόμενη από το πρόγραμμα μείωσή τους κατά 500 εκ. ευρώ - και τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών από το 24% στο 20%.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki