Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αντικειμενικές: Δεν θα αγοράζει κανείς

Είναι αδιανόητο σε μια κτηματαγορά που βρίσκεται σε πλήρη ύφεση να μιλάμε για αύξηση αντικειμενικών αξιών, αποσιωπώντας ότι αυτό σημαίνει και ταυτόχρονη αύξηση του ΦΠΑ 23% για αγορά ακινήτου, 23% αμοιβές και τέλη μηχανικών συμβολαίων, μεταγραφών ή συμβολαιογράφων, δικηγόρων, υποθηκοφυλάκων, μηχανικών κ.λπ. Δηλαδή, περίπου 30% συνολική αύξηση στις μεταβιβάσεις επί της νέας αντικειμενικής αξίας (αγοραίας) των ακινήτων. Με αυτή τη λογική τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να γίνει μεταβίβαση ούτε μικρών ακινήτων.Αυτό τονίζουν οι κατασκευαστές οι οποίοι προτείνουν:

1. Τη μείωση των τιμών ζώνης σε πολλές υπερτιμημένες περιοχές, οι οποίες έχουν ήδη χάσει την αγοραστική τους αξία για διάφορους λόγους (εγκατάλειψη, γκετοποίηση, εγκληματικότητα κλπ.)

2. Τη μείωση των συντελεστών εμπορικότητας σε όλα τα επαγγελματικά ακίνητα της χώρας, τουλάχιστον κατά το 50% του πέραν της μονάδας ύψους τους.

3. Την προσαύξηση των μειωτικών συντελεστών παλαιότητας όλων των κατηγοριών κτιρίων κατά 10-20%, λόγω της παλαίωσης του κτιριακού δυναμικού της χώρας μας.

4. Ειδικά για τα επαγγελματικά γραφεία, την αποσύνδεση της αντικειμενικής αξίας τους από το συντελεστή εμπορικότητας των ισογείων καταστημάτων και την προσθήκη μειωτικού συντελεστή έλλειψης χώρου υγιεινής αποκλειστικής χρήσης εντός του γραφείου.

5. Τον συνυπολογισμό του κριτηρίου βάθους, και των λοιπών μειωτικών συντελεστών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki