Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Νέο έντυπο φορολογικής δήλωσης

Το Υπουργείο Οικονομικών, προτίθεται να ανασχεδιάσει το έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1), καθώς και τις φόρμες με τις οποίες γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων αυτών.
Στόχος των αλλαγών είναι:
-Η αναβάθμιση της υπάρχουσας ηλεκτρονικής υπηρεσίας σε μία νέα προσωποποιημένη υπηρεσία προσαρμοσμένη στις ανάγκες διαφορετικών ομάδων φορολογουμένων πολιτών (έμπειροι χρήστες, χρήστες χωρίς γνώση του τρόπου συμπλήρωσης της δήλωσης,  χρήστες με εισοδήματα από μία ή περισσότερες πηγές κ.α.).
-Η προσυμπλήρωση των πληροφοριών που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) για τον φορολογούμενο.
-Η σταδιακή προώθηση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στο σύνολο των πολιτών αίροντας τον αποκλεισμό σε ομάδες όπως είναι τα Α.Μ.Ε.Α., αλλοδαποί κ.λπ.
Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί κάθε πολίτη ή ομάδες πολιτών, φυσικά ή νομικά πρόσωπα να υποβάλουν προτάσεις και πρωτότυπες ιδέες στο πλαίσιο μιας ανοικτής πρόσκλησης με θέμα:
«Ο Πολίτης σχεδιάζει τη φορολογική του δήλωση »
Η πρόσκληση γίνεται με σκοπό την ανάδειξη και βράβευση των καλύτερων προτάσεων για καθένα από τα δύο μέσα υποβολής (έντυπο και ηλεκτρονική υπηρεσία). Κάθε ενδιαφερόμενος  μπορεί να υποβάλει πρόταση ανασχεδιασμού για το έντυπο, για την ηλεκτρονική υπηρεσία ή και για τα δύο.
•Οι προτάσεις για το προεκτυπωμένο έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) θα πρέπει να υποβάλλονται σε έντυπη μορφή ή σε ηλεκτρονικό αρχείο.
•Οι προτάσεις για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (διεπαφή χρήστη), θα πρέπει να απεικονίζουν ένα σχεδιαστικό υπόδειγμα των ιστοσελίδων σε μορφή κώδικα XHTML 1.1 και CSS2.
Οι συμμετοχές μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα 20  Σεπτεμβρίου 2010 έως και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 24:00, στις ακόλουθες διευθύνσεις:
1)Για  την αναμόρφωση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2)Για  την αναμόρφωση του προεκτυπωμένου εντύπου (Ε1):
•στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   ή
•στη ταχυδρομική διεύθυνση:
Υπουργείο Οικονομικών
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
Χανδρή 1 και Θεσσαλονίκης
Τ.Κ: 18346, Μοσχάτο
Υπ’ όψιν κας Μαυροπούλου Σοφίας
Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από αρμοδίως ορισμένη Επιτροπή και σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:
•την ευκολία και ταχύτητα συμπλήρωσης με ιδιαίτερη έμφαση σε Α.Μ.Ε.Α.
•την λογική ομαδοποίηση σχετικών πληροφοριών
•την απλότητα και ευχρηστία της φόρμας/εντύπου
Οι τρεις καλύτερες προτάσεις για  καθένα από τα δύο μέσα υποβολής θα λάβουν τα εξής χρηματικά  έπαθλα:
•Για  το προεκτυπωμένο έντυπο, 3.000 ευρώ για την πρώτη, 2.000 ευρώ για τη δεύτερη και 1.000 ευρώ  για την τρίτη συμμετοχή.
•Για  την ηλεκτρονική υπηρεσία, 5.000 ευρώ για την πρώτη, 3.000 ευρώ για τη δεύτερη και σε 2.000 ευρώ για την τρίτη συμμετοχή.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki