Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δύσκολο φθινόπωρο

Δύσκολο φθινόπωρο για την αγορά εμπορικών χώρων. Η συνεχιζόμενη πτώση της ιδιωτικής κατανάλωση που καταγράφεται και από τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ αλλά και οι αποφάσεις των μεγάλων αλυσίδων λιανικού εμπορίου , υπηρεσιών και εξοπλισμού καθώς και των τραπεζών να περιορίσουν το δίκτυο των υποκαταστημάτων τους δημιουργούν τις προϋποθέσεις δημιουργίας υπερβάλλουσας προσφοράς σε περιφερειακές αγορές και συγκέντρωσης σε σημεία υψηλής προβολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη αρκετά τραπεζικά ιδρύματα έχουν προχωρήσει να κλείσιμο υποκαταστημάτων τους ενώ τον ίδιο δρόμο φαίνεται να ακολουθούν και εταιρίες που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών (τηλεφωνία, πληροφορική κ.α) από την άλλη πλευρά και μεγάλες εμπορικές αλυσίδες δεν φαίνονται διατεθειμένες να αυξήσουν την παρουσία τους με νέα καταστήματα. Οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζουν υπερτοπικές αγορές όπως για παράδειγμα της Γλυφάδας και της Κηφισιάς να πλήττονται από τέτοιες αποφάσεις . Από την άλλη πλευρά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πως θα αντιδράσουν μικρότεροι έμποροι αυτοί δηλαδή με 1 ή 2 καταστήματα .

'Hδη τα στοιχεία από το απολογισμό των θερινών εκπτώσεων είναι μάλλον απογοητευτικά καθώς ο τζίρος εμφανίζεται μειωμένος έως και 40% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο σβήνοντας τις ελπίδες εκείνων που αντιμετώπιζαν προβλήματα ρευστότητας. «Δεν αποκλείεται πολλές εμπορικές επιχειρήσεις με παρουσία στην αγορά μέχρι 5 χρόνια να αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης . Η αναστολή λειτουργίας τους θα έχει καταλυτικές συνέπειες και στην προσφορά των εμπορικών χώρων» τόνιζε χαρακτηριστικά έμπορος συνδικαλιστής.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki