Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αλλοι μιλούν και άλλοι πεινούν

Με την παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε, του Πρόεδρου της Εθνικής Βιβλιοθήκης κ. Χ. Μουτσόπουλου, του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Κ. Γάτσιου, του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γ. Τσακίρη, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Π. Καρέλλα, του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Γ. Ρέτσου, του Προέδρου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) κ. Ν. Βερνίκου και πλήθος κόσμου από τον επιχειρηματικό και κοινωνικό κόσμο της Αθήνας, παρουσιάστηκε ο απολογισμός της πρώτης περιόδου λειτουργίας της Κίνησης και οι δράσεις και παρεμβάσεις που έχει αναλάβει για το πολυσύνθετο πρόβλημα της υποβάθμισης του Κέντρου της Αθήνας.

Στις σύντομες παρουσιάσεις τους, η πρόεδρος της ΚΙΠΟΚΑ κα Βαρβάρα Βερνίκου και ο συντονιστής του προγράμματος δράσεων κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος αναφέρθησαν στο πλήθος δράσεων και παρεμβάσεων που έγιναν το 2011 όπως:

* Ο οδικός χάρτης Ι &ΙΙ, μια πλήρης καταγραφή της εγκληματικότητας στο Κέντρο της Αθήνας,

* η έκδοση ειδικής μελέτης για την Γκετοποίηση και τις οικονομικές επιπτώσεις στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας,

* οι ενημερώσεις προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τα κόμματα και την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση,

* οι παραστάσεις στις αστυνομικές αρχές, στα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας, στον ΟΚΑΝΑ, στον Δήμο Αθηναίων, στην Περιφέρεια Αττικής,

* οι επαφές με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων κα Cecilia Malstrom,

* ο συντονισμός των ενεργειών για την μεταφορά των 3 ΟΚΑΝΑ του Κέντρου σε 20 Περιφερειακά Νοσοκομεία της Αττικής,

* η συναυλία στην πλατεία Ομονοίας με θέμα τα προβλήματα του Κέντρου της Αθήνας και τέλος

* η συνεχής και διαρκής ανάδειξη του προβλήματος μέσα από τα ΜΜΕ

«Έχοντας αποκτήσει πλέον την επιρροή και τη γνώση των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας, σκοπεύουμε το 2012 να κινηθούμε σε 3 άξονες: α. Άσκηση πίεσης προς τις Κυβερνητικές, Κρατικές, Δικαστικές και Αυτοδιοικητικές Αρχές, β. ανάδειξη του προβλήματος στην κοινωνία, γ. δράσεις που συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος, ώστε να επιτελεστεί ένα αποτελεσματικό έργο επαναφοράς του Κέντρου σε κανονική λειτουργία και ειρηνική χρήση από τους κατοίκους και εργαζομένους της πόλης μας» τόνισε η κα Βερνίκου στην παρουσίαση των στόχων της ΚΙΠΟΚΑ για το 2012.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki