Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αθήνα : 10 χρόνια συζητούν τα μέτρα

Σχεδόν 10 χρόνια μετά απο την εμφάνιση του προβλήματος στο γκέτο της ΑΘήνας , ο δήμος της πόλης εξακολουθεί να συζητά για μέτρα! Ετσι λοιπόν στην χθεσινή του συνεδρίαση , το δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Αθήνας προτείνει:

1. Αστυνομικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας και την αποτροπή της εγκληματικότητας.

2. Αποτροπή εγκατάστασης παράνομων μεταναστών στο κέντρο.

3. Να εφαρμοστεί άμεσα η ταχύρρυθμη μεν, αλλά με βάση την ελληνική και τη διεθνή νομοθεσία, εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

4. Να αξιοποιηθεί ο θεσμός της «οικειοθελούς αποχώρησης».

5. Να οριστούν άμεσα χώροι διαμονής των υπό απέλαση αλλοδαπών, σε περιοχές εκτός Αθηνών.

6. Επείγει η καθιέρωση ειδικών οικονομικών κινήτρων και απαλλαγών φόρου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την επανακατοίκηση μεγάλου τμήματος του κέντρου της πόλης.

7. Απαιτείται χρηματοδότηση προκειμένου να δημιουργηθούν σε άδεια ξενοδοχεία ή άλλα κτίρια του κέντρου, κατοικίες για φοιτητές και νέα ζευγάρια. Ο Δήμος αναλαμβάνει να φωτίσει άπλετα τις περιοχές, όπου θα δημιουργηθούν αυτές οι κατοικίες και από κοινού με την ΕΛ.ΑΣ να δημιουργήσει κλίμα ασφάλειας για τους φοιτητές.

8. Διασφάλιση από την κυβέρνηση των απαραίτητων οικονομικών μέσων και ανθρωπίνων πόρων για την εφαρμογή των κοινώς αποφασισθέντων μέτρων.

9. Καθιερώνεται και λειτουργεί πιλοτικά μέσα στον Ιούνιο, ο θεσμός του δημοτικού αστυνομικού της γειτονιάς, ο οποίος θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους κατοίκους.

Επιπλέον, στις προθέσεις του δήμου είναι να δημιουργηθούν περισσότερα κέντρα συσσιτίων σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο και να προωθηθεί η δημιουργία κέντρων ημερήσιας φιλοξενίας και διανυκτέρευσης, όπου άποροι και άστεγοι, τοξικοεξαρτημένοι κ.λπ. θα μπορούν να βρουν ένα πιάτο φαγητό, να πλυθούν και να φιλοξενηθούν για μια βραδιά.

Για το απαράδεκτο φαινόμενο όπου πολλοί αλλοδαποί ζουν κατά δεκάδες σε αποθήκες ή διαμερίσματα που κατά κανόνα τους εκμισθώνουν έλληνες πολίτες, ο δήμος της Αθήνας θα επιδιώξει να παρεμβαίνει με τη βοήθεια των εισαγγελικών αρχών, ώστε να περιοριστεί δραστικά η ποινικά διωκόμενη συμπεριφορά των εν λόγω ιδιοκτητών.

Τέλος, συνεργεία του Δήμου, με την αρωγή των εισαγγελικών αρχών και της Περιφέρειας, θα μπουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, προκειμένου να τα καθαρίσουν και να τα σφραγίσουν".

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki