Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προωθούν το τέλος της αντιπαροχής

Φρένο στην αντιπαροχή επιθυμεί να θέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αυτό αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Ν. Σηφουνάκης.

Σε ομιλία του στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων ο οποίος αποκάλυψε, ότι το υπουργείο επιθυμεί να δημιουργήσει «αντικίνητρα για το υφιστάμενο σύστημα της αντιπαροχής» . Επίσης προανήγγειλε τα σχέδια για την «απόσυρση» γερασμένων κτιρίων.

Στον σχεδιασμό του Υπουργείου υπάρχει ατζέντα με προτεραιότητες για θεσμικές αλλαγές όπως η σύνταξη του νέου «πράσινου» ΓΟΚ που θα ενσωματώνει όλες τις νέες εξελίξεις στον βιοκλιματικό σχεδιασμό και επιδοτεί τα βιοκλιματικά κτίρια αλλά και αλλαγές στο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και άσκησης πολεοδομικών ελέγχων. Με τον νέο τρόπο εκδοσης αδειών διαχωρίζονται οι αρχές αδειοδότηση από τις αρχές ελέγχου ενώ επιχειρείται η απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης, με την ηλεκτρονική υποβολή και δημοσίευση των αδειών δόμησης.

Παράλληλα προχωρά η καταγραφή του κτιριακού αποθέματος της χώρας και ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής των αδειών δόμησης κατά τη διάρκεια της υλοποίησής τους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki