Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: 4 απαντήσεις

Μετά την επεξεργασία των δηλώσεων, που υποβλήθηκαν από τους πολίτες κατά την κτηματογράφηση, σε συνδυασμό με στοιχεία που συλλέχθηκαν από διάφορες υπηρεσίες και τα αποτελέσματα επιτόπιων εργασιών, ακολουθεί η Ανάρτηση των κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων. Με την Ανάρτηση δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες και στο δημόσιο να ελέγξουν την ορθότητα της καταγραφής των δικαιωμάτων τους και την ορθή γεωγραφική απεικόνιση του ακινήτου τους και στην περίπτωση που δεν συμφωνούν να κάνουν αίτηση για διόρθωση ή ένσταση.

Πως θα ενημερωθείτε για τον τόπο και χρόνο Ανάρτησης

Όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση κατά τη συλλογή δηλώσεων πριν από την έναρξη της Ανάρτησης, για κάθε δικαίωμα που δήλωσαν θα λάβουν στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχουν δηλώσει, απόσπασμα από τους κτηματολογικούς πίνακες και τα διαγράμματα με σκοπό να ελέγξουν την ορθή καταγραφή του δικαιώματός τους και του ακινήτου στο οποίο αφορά και εφόσον χρειάζεται να προβούν σε ενέργειες.

Τι θα κάνετε αν δείτε λάθη

Ανάλογα με τη σοβαρότητα του σφάλματος ή της παράλειψης μπορεί να υποβληθεί Αίτηση διόρθωσης ή Ένσταση ή Αίτηση διόρθωσης Προδήλου σφάλματος. Αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος υποβάλλεται καθόλη τη διάρκεια της κτηματογράφησης και δεν εξαρτάται από το χρόνο Ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων. Ως πρόδηλο σφάλμα θεωρείται ιδιαίτερα η λανθασμένη αναγραφή των στοιχείων του δικαιούχου, του είδους του δικαιώματος ή του τίτλου κτήσης.

Που γίνονται οι αναρτήσεις

Η Ανάρτηση των στοιχείων της κτηματογράφησης πραγματοποιείται στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης, στους αντίστοιχους Δήμους και Κοινότητες και δημοσιοποιείται μέσω των ΜΜΕ. Για πρώτη φορά, στην Ανάρτηση των 106 περιοχών θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής ένστασης ηλεκτρονικά μέσω του Portal της Κτηματολόγιο ΑΕ. Τα κτηματολογικά διαγράμματα και πίνακες αναρτώνται για διάστημα δύο μηνών, ενώ για τους κατοίκους του εξωτερικού, το διάστημα είναι τέσσερις μήνες. Κατά περίπτωση επιτρέπεται η δίμηνη παράταση των παραπάνω προθεσμιών.

Τι γίνεται εάν δεν έχει υποβληθεί Δήλωση δικαιώματος

Η Ανάρτηση αφορά καταρχήν όσους έχουν υποβάλει Δήλωση και έχουν καταβάλει το πάγιο τέλος κτηματογράφησης. Όμως, και οι δικαιούχοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν υπέβαλαν μέχρι τώρα Δήλωση και το ακίνητο ή το ποσοστό τους στο ακίνητο θα καταγραφεί ως «Αγνώστου ιδιοκτήτη» έχουν μία ακόμα ευκαιρία να καταγράψουν το δικαίωμά τους και το ακίνητο στο οποίο αφορά μέχρι την Ανάρτηση.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki