Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δεν πληρώνουν 8 στα 100 στεγαστικά

Ακριβά στεγαστικά δάνεια με μικρότερο ύψος χρηματοδότησης αλλά και αύξηση των καθυστερήσεων σε 8,2% συνθέτουν την εικόνα της αγορά το 2010. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την περίοδο αυτή καταγράφεται συγκράτηση της προσφοράς αλλά και μείωση της ζήτησης στεγαστικών δανείων.

Το α’ τρίμηνο του έτους, οι τράπεζες εφάρμοσαν αυστηρότερα κριτήρια και όρους χορήγησης στεγαστικών δανείων. Ειδικότερα, αύξησαν τα περιθώρια επιτοκίου των στεγαστικών δανείων και μείωσαν το λόγο δανείου προς την αξία του υπέγγυου ακινήτου. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες περιόρισαν το ποσοστό του ύψους του δανείου σε σχέση με την αξία του και αυτό μπορεί να επιτευχθεί  είτε με αυξημένη ίδια συμμετοχή είτε με περιορισμό του ποσοστού χρηματοδότησης ακόμα και κάτω απο το 75% της εμπορικής αξίας του χρηματοδοτούμενου  ακινήτου.

Όσον αφορά τη ζήτηση πιστώσεων, σημειώ νεται ότι είναι η πρώτη φορά που παρατη- ρείται μείωση μετά το α’ τρίμηνο του 2009. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται εν μέρει στη στάση αναμονής ορισμένων νοικοκυριών αναφο- ρικά με το ενδεχόμενο να σημειωθεί περαιτερω πτώση των τιμών στην αγορά ακινήτων, αλλά και στη μείωση του πραγματικού ακα- θάριστου εγχώριου προϊόντος

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki