Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μηνύσεις για στεγαστικά φούσκες

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μηνύσουν πάνω από 12 μεγάλες τράπεζες για παραπλάνηση της ποιότητας των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων που πούλησαν στη διάρκεια της φούσκας των κατοικιών, αναφέρει η εφημερίδα New York Times. Ο κρατικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός Federal Housing Finance Agency πρόκειται να ισχυρισθεί πως οι τράπεζες όφειλαν να γνωρίζουν πως οι σχετικοί τίτλοι δεν ήταν φερέγγυοι. Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, στο στόχαστρο είναι τράπεζες όπως οι Bank of America, JPMorgan Chase, και Goldman Sachs. Οι αγωγές μπορεί να κατατεθούν ακόμη και σήμερα.

Ο οργανισμός Federal Housing Finance Agency – ο οποίος εποπτεύει γιγαντιαία ιδρύματα στεγαστικής πίστης όπως τα Fannie Mae και Freddie Mac – κατηγορεί τις τράπεζες πως απέτυχαν να διενεργήσουν επαρκείς ελέγχους της ποιότητας των στεγαστικών τίτλων που πούλησαν σε επενδυτές πριν την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Οι τράπεζες Fannie Mae και Freddie Mac έχασαν πάνω από 30 δις δολ εν μέρει εξαιτίας παρόμοιων συμφωνιών και έπρεπε μετά να διασωθούν από τη κυβέρνηση. Οι μηνύσεις ακολουθούν τις κλήσεις που ο κρατικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός εξέδωσε προς τις τράπεζες πέρσι και όπως ισχυρίζεται το BBC από την Ουάσινγκτον πρόκειται για τη τελευταία σειρά ενός αριθμού αγωγών κατά τραπεζών που αναμίχθηκαν στη πρακτική της έκδοσης τίτλων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια (MBS).

Ωστόσο, μερικά στελέχη επισημαίνουν πως οι ζημιές ήταν αποτέλεσμα της ευρύτερης οικονομικής ύφεσης, ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως οι νέοι δικαστικοί αγώνες κατά τραπεζών μπορεί να ζημιώσουν την εύθραυστη ανάκαμψη των ΗΠΑ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki