Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι αδιάψευστοι αριθμοί

Ερευνα που διεξήγαγε ο ΟΟΣΑ (Οικονομικός Οργανισμός Συνεργασίας και Ανάπτυξης) για την περίοδο 2009-2018 αποκάλυψε ότι ενώ στις περισσότερες χώρες-μέλη του κατεγράφη μείωση η σταθεροποίηση στην επιβαλλόμενη φορολογία στα ακίνητα και στη γη, στην Ελλάδα η φορολογία εκτινάχθηκε στα ύψη, καθώς τα έσοδα από 0,3% του ΑΕΠ το 2009, μια δεκαετία μετά (έτος 2018) έφτασαν στο 2,1% του ΑΕΠ το οποίο μεταφράζεται σε ετήσια φορολογικά έσοδα ύψους 3,8 δισ. ευρώ και αύξηση 700%.

 

Μετά από αυτή την φορολογική «έκρηξη» η χώρα μας συγκαταλέγεται πλέον στις πιο ακριβές, φορολογικά, χώρες για τα ακίνητα και τη γη, και μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ καταλαμβάνει πλέον την 5η κατά σειρά θέση, μετά τον Καναδά,το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Από την άλλη η επιβάρυνση, υψηλή η χαμηλή, επί των ακινήτων επηρεάζει σημαντικά την αξία και τον όγκο των επενδύσεων σε μια χώρα καθώς κάθε επιχείρηση καλείται να συνεισφέρει, σε ετήσια βάση, για κάθε επένδυση, υψηλούς η χαμηλούς φόρους για τα ακίνητα η τα πάγια στοιχεία που διαθέτει.

 

Σύμφωνα με μελέτη της Tax Foundation, η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων στη χώρα μας για τα ακίνητα που διαθέτουν(πάγια στοιχεία κλπ) διαμορφώνεται στο 1,5% του τζίρου τους, όταν στην Πορτογαλία αγγίζει το 0,5%, στο Βέλγιο το 0,7% και στη Γερμανία το 0,3%.Μάλιστα οι επιβαλλόμενοι φόροι στις παραπάνω χώρες εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

 

Μοναδικές χώρες στην Ευρώπη,σύμφωνα με τη μελέτη της Tax Foundation,που επιβάλλουν υψηλότερη φορολογία στα ακίνητα των επιχειρήσεων, από ότι η χώρα μας, είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με 2,5%,η Γαλλία με 1,7% και η Πολωνία με 1,6%.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki