Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αθήνα: Στο περιθώριο των επενδύσεων

Η Νέα Υόρκη είναι η πιο ανταγωνιστική πόλη στον κόσμο σύμφωνα με την έκθεση του Economist Intelligence Unit, η οποία ονομάζεται «Hot Spots». Στην έκθεση αυτή κατηγοριοποιούνται με βάση την ανταγωνιστικότητά τους 120 από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο με κριτήρια την ικανότητά τους να συγκεντρώνουν κεφάλαια, επιχειρήσεις, εργαζομένους με γνώσεις και ταλέντο, καθώς και τουρισμό. Η Αθήνα βρέθηκε στην 72η θέση.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται ακόμη το Λονδίνο, η Σιγκαπούρη, το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο, η Ζυρίχη, η Ουάσιγκτον, το Σικάγο και η Βοστώνη. Οι συντάκτες της έκθεσης προειδοποίησαν πάντως τους πρωταθλητές να μην επαναπαυθούν στις δάφνες τους επειδή αρκετές πόλεις αναπτυσσόμενων χωρών κάνουν συνεχώς μεγάλα βήματα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται αρκετές πόλεις από την Κίνα όπου συντελείται μεγάλη ανάπτυξη. Οπως είπε στους «Τimes» του Λονδίνου ο επικεφαλής της Citigroup στη Βρετανία Μορίς Τόμπσον, είναι μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι αυξάνεται συνεχώς η ανταγωνιστικότητα πόλεων μεσαίου μεγέθους όπως είναι η Λίμα και η Σενζέν.

Στην τελευταία θέση της λίστας με τις 120 πόλεις στον κόσμο με το καλύτερο επιχειρείν βρέθηκε η πρωτεύουσα του Ιράν, η Τεχεράνη. Το Δουβλίνο στην Ιρλανδία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας όσον αφορά την ποιότητα του εργατικού δυναμικού. Εκπληξη αποτέλεσε για πολλούς σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου το γεγονός ότι η Ζυρίχη ήταν στην κορυφή της υποκατηγορίας των πόλεων με την πιο έντονη κοινωνική ζωή και κουλτούρα. Το Λονδίνο συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία στις περισσότερες υποκατηγορίες και βρέθηκε στην κορυφή των πόλεων με την υψηλότερη «διεθνή γοητεία».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki