Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κερδη απο την υποβάθμιση

Μία ευρέως διαδεδομένη επενδυτική πρακτική στο εξωτερικό είναι η αγορά κατοικιών σε υποβαθμισμενες περιοχές ή ακόμα και κατοικιών που χρειάζονται χρήματα για αποκατάσταση ζημιών και στην συνέχεια πώληση ή ενοικίαση τους. Προϋπόθεση είναι , σύμφωνα με τις απόψεις ειδικών της αγοράς ακινήτων να υπάρχει το κατάλληλο κοινό είτε για αγορά είτε για ενοικίαση. Και απο ότι φαίνεται απο τα στοιχεία που αποκάλυψε πρόσφατα  το realestatenews.gr το κοινό αυτό υπάρχει κυρίως στην Αθήνα αφού σε ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης το ποσοτό των αλλοδαπών που κατοικούν εκεί και θα μπορούσαν να αποτελέσουν εν δυναμει πηγή ζήτησης ξεπερνά το 30%.

Το πρώτο βήμα για μία τέτοια επένδυση είναι η ενημέρωση. Μία βόλτα στην γειτονιά μπορεί να δώσει μία καταρχή αίσθηση των συνθηκών της προσοφράς και της ζήτησης που επικρατούν αλλά και για το επίπεδο των τιμών πώλησης και ενοικίασης. Αυτό με την σειρά του βοηθά για να καταστρώσετε ένα επενδυτικό πλάνο τόσο με το κόστος όσο και με το προσδοκώμενο έσοδο. Δηλαδή θα έχετε μία εικόνα τόσο για την μικτή (ακαθάριστη πριν τους φόρους ) όσο και για την καθαρή απόδοση της επένδυσης.

Στο δεύτερο βήμα οι επενδυτές επιλέγουν προσεκτικά την αναδιαμόρφωση των σχεδίων τους, με έμφαση σε αυτές που θα προσδίδουν την καλύτερη δυνατή αξία με τη λιγότερη προσπάθεια και οικονομικό κόστος. Μέρος της διαδικασίας είναι και η προσεκτική παρατήρηση των άλλων σπιτιών της γειτονιάς για να αποφευχθεί η υπερβολική τη βελτίωση της ιδιοκτησίας. Σε περιόδους κρίσης όμως για το σωστό σχεδιασμό της επένδυσης θα πρέπει να λάβετε υποψη και μία άλλη παράμετρο. Δηλαδή το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η πώληση ή η ενοικίαση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό απαιτεί ένα μικρό αποθεματικό ώστε να αντιμετωπιστούν τρέχουσες δαπάνες (τοκοχρεωλυτικές δόσεις, κοινόχρηστα, λοιποί λογαριασμοι) μέχρι να ξεκινήσουν οι χρηματικές ροές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki