Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τέσσερεις τρόποι για να επενδύσετε σε ακίνητα

Η επένδυση σε ακίνητα είναι κάτι πολύ περισσότερο απο την αγορά ενός σπιτιού για ιδιοκατοίκηση. Για αυτό άλλωστε η επένδυση στην ακίνητη περιουσία έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής τα τελευταία πενήντα χρόνια . Αν και η αγορά ακινήτων έχει πολλές ευκαιρίες για την πραγματοποίηση μεγάλων κερδών, η αγορά και η ιδιοκτησία ακινήτων είναι πολύ πιο περίπλοκη από την επένδυση σε μετοχές και τα ομόλογα . Όπως και με κάθε επένδυση , υπάρχουν πολλές δυνατότητες τοποθετήσεων , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εξασφαλισμένο το κέρδος και για αυτό οι επενδυτές πρέπει να κάνουν προσεκτικές επιλογές και να ζυγίζουν το κόστος και τα οφέλη.

1. Αγορά για Ενοικίαση

Πρόκειται για μια επένδυση τόσο παλιά όσο και η πρακτική της γαιοκτησίας . Ο επενδυτής θα αγοράσει ένα ακίνητο και θα εισπράτει το μίσθωμα . Ο ο ιδιοκτήτης , είναι υπεύθυνος για την εξόφληση είτε αυτή είναι με δάνειο είτε με μετρητά και πληρώνει και ένα μέρος της συντήρησης του ακινήτου . Στην ιδανική περίπτωση , ο ιδιοκτήτης εισπρατει αρκετά απο το ενοίκιο για την κάλυψη όλων των προαναφερθεισών δαπανών . Το μυστικό της επιτυχίας; Μακροπρόθεσμα οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται περισσότερο απο τον πληθωρισμό

2. Συλλογικές Επενδύσεις

Ομάδες επενδυτών επενδύουν σε ακίνητα. Αν και ο συγκεκριμένος τρόπος επένδυσης δεν είναι διαδεδομένος στην Ελλάδα εντούτοις η εμπειρία απο τις ΗΠΑ δείχνει ότι εξασφαλίζει διασπορά κινδύνου και δυνατότητα εμπλοκής σε μεγαλύτερα ακίνητα. Είναι κάτι σαν μικρά αμοιβαία κεφάλαια που αντλούν έσοδα απο την ενοικίαση ακινήτων . Βασίζεται σε εκείνους που θέλουν να έχουν ένα ακίνητο αλλά δεν θέλουν την ταλαιπωρία του να είναι ιδιοκτήτες. Για να το πούμε πιο απλά μια εταιρεία θα αγοράσει ή θα χτίσει ένα σύνολο πχ κατοικιών και στη συνέχεια, διαθέτει μερίδια στους επενδυτές . Η εταιρεία εκμεταλλεύεται και διαχειρίζεται όλα τα ακίνητα και ως αμοιβή λαμβάνει ένα ποσοστό του μηνιαίου μισθώματος.

3. Εμπόριο.

Αυτή είναι η άγρια πλευρά της ακίνητης περιουσίας . Όπως είναι οι εμπόροι που αγοράζουν και πωλούν γρήγορα η πρακτική αυτή ακολουθείται και στην αγορά ακινήτων αν και εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα λόγω φορολογίας , γραφειοκρατίας κ.α . Οι έμποροι του Real estate βασίζουν την δραστηριότητα τους στο να αγοράζουν ακίνητα με την πρόθεση να τα κατέχουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα οπότε μετά ελπίζουν να τα πωλήσουν για ένα κέρδος. Η τεχνική αυτή βασίζεται στην αγορά ακινήτων που είτε είναι σημαντικά υποτιμημένη είτε είναι σε μια πολύ "καυτή" κατάσταση.

4. Μια Real Estate Investment Trust

Πρίν αρκετά χρόνια η Wall Street βρήκε έναν τρόπο να μετατρέψει τα ακίνητα σε μετοχές εισηγμένων. Με απλά λόγια η συνταγή είναι η δημιουργία ένος επιχειρηματικού σχήματος που χρησιμοποιεί τα χρήματα των επενδυτών για να αγοράσει και να διαχειριστεί ακίνητα εισοδήματος. Αυτά είναι τα REITs που αγοράζονται και πωλούνται στα μεγάλα χρηματιστήρια όπως και κάθε άλλη μετοχή . Καταβάλλει στους μετόχους μερίσματα και εξασφαλίζει φορολογικα κέρδη σε σχέση με το αν ο μέτοχος είχε στην κατοχή του το ακίνητο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki