Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΚΑΤΟΙΚΙΑ : Δεν συμφέρουν οι αποδόσεις

Η ταχεία αύξηση των τιμών κατοικιών ακινήτων στο παρελθόν , οδήγησε σε χαμηλές αποδόσεις ενοικίου στην Ελλάδα . Τον Αύγουστο του 2009, οι αποδόσεις ενοικίου για διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας κινούνταν από 2,5% έως 2,7% ενώ στα προάστεια οι αποδόσεις, ήταν 3% - 3,8% για τα διαμερίσματα και 2,7% - 3,4% για τα σπίτια. Για βίλες στην Κρήτη , οι αποδόσεις κυμαίνονται από 3,4% σε 4,9 % . Ενώ μικρότερες είναι οι αποδόσεις σε νησιά του Αιγαίου , κυρίως Κυκλάδες αλλά και στην ΧΑλκδική. Σημειώνεται ότι πρόκειται για αποδόσεις πριν την πληρωμή των φόρων.

Αλλά και το 2010 η κατάσταση όσο αφορά στις αποδόσεις δεν βελτιώνεται αφού η πτώση των τιμών πώλησης των κατοικιών είναι ταχύτερη απο την πτώση των τιμών των ενοικίων ενώ η φορολογία έχει αυξηθεί.

Σημειώνεται ότι οι ενοικιάζομενες κατοικίες αποτελούν το 20% του αποθέματος κατοικιών κατά το 2004 από 24 % το 1991 . Οι αποδόσεις περιορίζονται ακόμα περισσότερο απο το υψηλό κόστος απόκτησης κατοικίας δηλαδή του φόρους και τα διάφορα έξοδα που απαιτούνται προκειμένου να γίνει ένα συμβόλαιο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki