Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ανακαμψη: νέοι αγοραστές , νέες αγορές

Νέοι πελάτες και περισσότερα στεγαστικά δάνεια θα είναι ο καταλύτης για την ανάκαμψη της αγοράς. Η αποκατάσταση μίας ομαλούς ροής χρηματοδότησης θα συμβάλλει στην αύξηση της ζήτησης αν και θα σημειωθεί μία χρονική υστέρηση μέχρι ότου τα νέα δεδομένα καταγραφούν στην συνείδηση του αγοραστικού κοινού. Απο την άλλη πλευρά με δεδομένα τα υψηλά ποσοστά ιδιοκατοίκησης (81%) και της γήρανσης του πληθυσμού η ανάγκη ανάδειξης νέου αγοραστικού κοινού είναι πλέον επιτακτική. Πολλοί αναλυτές θεωρούν δεδομένο η ζήτηση τα επόμενα χρόνια θα προέλθει από ομάδες πληθυσμού με συγκεκριμένα εισοδηματικά , κοινωνικά αλλά και εθνολογικά χαρακτηριστικά Υποστηρίζουν ότι τα μεσαία εισοδήματα θα περιορίσουν την παρουσία τους στην αγορά και ως εκ τούτου η στροφή σε ειδικές ομάδες υποψήφιων αγοραστών μπορεί να επηρεάσει θετικά την εξέλιξη της ζήτησης. . Το σίγουρο είναι ότι η επόμενη φάση στην οποία θα περάσει μετά την κρίση η αγορά θα χαρακτηριστεί από την :

-μεγέθυνση των αγορών που αναπτύχτηκαν στην διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας -την ανάδειξη νέων αγορών αυτή την φορά εστιαζόμενο προς το θαλάσσιο μέτωπο του Σαρωνικού και του νότιου Ευβοϊκού αλλά και προς τα βόρεια σύνορα του νομού.

-το ενεργότερο ρόλο των οικονομικών μεταναστών λόγω της υψηλής ροπής προς αποταμίευση . Το συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό μπορεί να συντηρήσει την ζήτηση τόσο στις περιοχές στις οποίες το επίπεδο των τιμών υπολείπεται της μέσης τιμής της Αττικής όσο και στις περιοχές οι οποίες μπορεί να χαρακτηριστούν ως μεσοαστικές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki