Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Συνταγή για κέρδη

“Ο θησαυρός είναι κρυμμένος σε περιοχές που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν στο περιθώριο της αγοράς αλλά και σε κάποιες άλλες που επηρεάστηκαν από τα ολυμπιακά έργα. Δεν βρίσκεται κρυμμένος σε κάποιο σύγχρονο κτίσμα αλλά θα πρέπει να τον αναζητήσετε σε οικοδομές μεγάλης ηλικίας. Θα τον αναγνωρίσετε όταν κτυπήσει την πόρτα σας ένας υποψήφιος αγοραστής με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες -πιθανόν οικονομικός μετανάστης. Τότε να είστε σίγουροι ότι ήλθε ο χρόνος για να απολαύσετε τους καρπούς …των επιλογών σας»

Αν νομίζετε αν η παραπάνω παράγραφος αποτελεί ένα γρίφο που καλείται να λύσει ο αναγνώστης του βιβλίου «Κώδικας Ντα Βίντσι» έχετε κάνει λάθος. Πρόκειται για μία αναπαράσταση της σημερινής αγοράς ακινήτων που χαρακτηρίζεται από γλαφυρότητα αλλά από την άλλη πλευρά είναι πέρα για πέρα ρεαλιστική. Περιγράφει με απλά λόγια τους δρόμους που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος υποψήφιος επενδυτής ακινήτων προκειμένου η αγορά που προτίθεται να κάνει να είναι αποδοτική σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε το μυστικό της επιτυχίας για κάθε οικονομική επιλογή είναι ο επενδυτής να πιάσει τον «σφυγμό» της αγοράς. Από τα στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη των τιμών και της ζήτησης για την αγορά κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής  προκύπτουν σαφείς ενδείξεις για αλλαγή του αγοραστικού προτύπου. Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι αγοραστές ακινήτων σήμερα:

-Έχουν αναγάγει την τιμή ως το σημαντικότερο κριτήριο για την αγορά που θα κάνουν.

-Όταν έχουν να επιλέξουν μεταξύ ενός καινούργιου ή ενός μεταχειρισμένου σπιτιού στην ίδια περιοχή θα επιλέξουν το μεταχειρισμένο με την προϋπόθεση ότι η διαφορά της τιμής είναι ελκυστική.

-Προτιμούν να αγοράσουν ένα σπίτι μικρότερο καλύτερης κατασκευής παρά ένα μεγαλύτερο σπίτι πρόχειρης κατασκευής.

-Προσελκύονται με τις ευέλικτες προσφορές .

-Προτιμούν τις δυτικές συνοικίες και τις γειτονιές του κέντρου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki