Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η Sotheby’s βλέπει ουρές απο ξένους

Οι διπλάσιες συναλλαγές σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, που καταγράφει ο διεθνής οίκος Sotheby’s International Realty πριν καν κλείσει το 2014, δείχνουν πως επανακάμπτει το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών για την ελληνική αγορά πολυτελούς κατοικίας.

Σύμφωνα με τα στελέχη της αγοράς ακινήτων, το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών για κατοικίες επικεντρώνεται στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και την Κρήτη, κυρίως στα μεγαλύτερα στα οποία υπάρχει πρόσβαση μέσω αεροπλάνου. Μικρότερο ενδιαφέρον καταγράφεται και στα προάστια της Αθήνας, «περισσότερο από επιχειρηματίες ή στελέχη επιχειρήσεων που έρχονται για να εργαστούν στην Ελλάδα».

Στην αγορά υποστηρίζουν πως το περίφημο πρόγραμμα της «πενταετούς άδειας παραμονής» για τους ξένους αγοραστές ακινήτων (άνω των 250.000 ευρώ) στην Ελλάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Στον κατάλογο της Sotheby’s περιλαμβάνονται, πάντως, πανάκριβες κατοικίες στην Αττική και στα νησιά, με τιμές που ξεπερνούν τα πέντε και τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κινούνται σε επίπεδα άνω των 15 εκατομμυρίων. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται παραθαλάσσια βίλα στο Σούνιο, με τιμή 18 εκατ. ευρώ, η βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση στη Γλυφάδα , πολυτελής βίλα 7 υπνοδωματίων στα νότια προάστια με τιμή 12,75 εκατ. ευρώ. Ειδικά στη Βούλα, τη Βάρη και τη Γλυφάδα, μεγάλος αριθμός πολυτελών κατοικιών είναι σήμερα προς πώληση.

Στα νησιά εντοπίζονται μεγάλος αριθμός πολυτελών κατοικιών στη Μύκονο, στη Ρόδο, την Κρήτη (π.χ. στην Ελούντα και άλλες περιοχές) και στη Σαντορίνη οι οποίες πωλούνται σε τιμές άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Στον κατάλογο του διεθνούς οίκου περιλαμβάνονται και πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα (κυρίως με βίλες) στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο (Κέρκυρα, Ζάκυνθος, κλπ) και στο Αιγαίο (Κρήτη, Κάλυμνος, κλπ).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki