Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εξακολουθούν να είναι υπερτιμημένα

Εκθεση της Deutsche Bank, αναφέρει ότι τα ακίνητα στην Ελλάδα είναι ακόμα ακριβά. Η έκθεση παίρνει ως στοιχεία τους μισθούς και αναφέρει ότι είναι 5% ακριβότερα με τις τιμές που θα έπρεπε να πωλούνται. Όπως αναφέρει η γερμανική τράπεζα, οι αναλυτές της Deutsche Bank διαπιστώνουν ότι τα ελληνικά ακίνητα είναι κατά 5% υπερτιμημένα σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο τους, με βάση το κριτήριο του εισοδήματος που αποφέρουν, έναντι της τιμής τους. Τα στοιχεία του γερμανικού επενδυτικού οίκου αποδεικνύουν πως παρά τη διόρθωση της τάξης του 28,7% που έχει συντελεστεί στα ακίνητα από το 2011 (όπως δείχνει η σχετική έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος), η αγορά δεν έχει πιάσει ακόμα “πάτο”.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην μεγάλη πτώση των εγχώριων εισοδημάτων και στην αβεβαιότητα που εξακολουθεί να διέπει τα νοικοκυριά σχετικά με την απασχόληση και τα μελλοντικά τους εισοδήματα.

Επιπρόσθετα, η έλλειψη ρευστότητας, σε συνάρτηση με την καθυστέρηση επιστροφής των καταθέσεων και τους νέους όρους της τραπεζικής χρηματοδότησης, αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες για την ανάκαμψη της αγοράς οικιστικών ακινήτων.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki