Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ερευνα: Η αλήθεια για τις πωλήσεις νησιών

Τελικά ΔΕΝ δεν έχουν βγεί για ξεπούλημα τα ελληνικά νησιά όσο και αν θέλουν στο εξωτερικό να εμφανίσουν ότι οι έλληνες ξεπουλάνε τις ιδιοκτησίες τους. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το www.relaestatenews.gr , αυτή την στιγμή βρίσκονται προς πώληση μόνο νησιά που ανήκουν σε ιδιώτες και ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα 20.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται στο Ιόνιο αλλά και σε Πελοπόννησο . Αντίθετα στο Αιγαίο, τα νησιά ιδιοκτησίας ιδιωτών είναι ελάχιστα και αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες . Ο πρώτος είναι ότι στο αρχιπέλαγος οι ιδιωτικές ιδιοκτησίες είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με το Ιόνιο και ο δεύτερος ότι το σύνολο σχεδόν των μικρων νησιών ανήκουν στο δημόσιο και το νομικό τους καθεστώς είναι ιδαίτερα πολύπλοκο. Στις περισσότερες περιπτώσεις , οι τιμές κινούνται στα 5-7 εκατ. ευρώ αλλά υπάρχουν ιδιοκτήτες που γνωστοποιούν την τιμή μόνο στον αγοραστή ή σε εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του. Σε κάθε περίπτωση , ακόμα και ο τρόπος που προβάλλονται από τους ιδιοκτήτες αλλά και από τις διεθνείς μεσιτικές αλλυσίδες που έχουν αναλάβει την προώθηση τους , δεν θυμίζει σε τίποτε χώρα που βρίσκεται σε δημοσιονομική δίνη. Τα εμφανίζουν δηλαδή ως επιστέγασμα της κοινωνικής καταξίωσης και ως στοιχείο κοινωνικού και οικονομικού status. Παράλληλα προβάλλουν και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρουν.

Ενδεικτική είναι η γνωστοποίηση πώλησης μικρού νησιού του Ιονίου που διαχειρίζεται μεγάλη αλυσίδα του εξωτερικού. Το κείμενο της σχετικής αγγελίας έχι ως εξής:

«Ένα όμορφο, μικρό, ιδιωτικό ελληνικό νησί για πώληση (κοντά στο ιδιωτικό νησί του Ωνάση το Σκορπιό.) Ιόνιο Πέλαγος.Στα δυτικά της Ελλάδα (και στα ανατολικά της Ιταλίας) - ιστορική σκηνή πολλών μαχών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρώμη. Άποικοι από την Κόρινθο διέσχισαν το Ιόνιο Πέλαγος στην πορεία τους προς το νησί της Σικελίας, όπου ίδρυσαν την αποικία των Συρακουσών. Το νησί ανήκει σε ένα συγκρότημα με πέντε όμορφα νησιά του συγκροτήματος Εχινάδων. Ακριβώς μπροστά είναι ο κόλπος του Αστακού. Υπάρχει μια πόλη και λιμάνι με το ίδιο όνομα. Η πόλη του Αστακού είναι ένα μικρό ψαράδικο χωριό με 2.000 κατοίκους και τους καλοκαιρινούς μήνες προσελκύει έναν αριθμό τουριστών Το νησί βρίσκεται κοντά στο ηπειρωτικό οδικό δίκτυο που κάνει το ταξίδι με αυτοκίνητο πολύ βολικό Ο καιρός του Ιονίου είναι πάντα πολύ ήπιος, ιδιαίτερα τους μήνες από Μάιο έως Οκτώβριο. Προσφέρουμε επίσης δύο άλλα ελληνικά νησιά προς πώληση, στην ίδια τοποθεσία - μόνο 17 μίλια από τον "Σκορπιό"!

Η πώληση αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία για μια σταθερή με απεριόριστες δυνατότητες για ανάπτυξη τουριστικών επενδύσεων στυλ Club Med ή ξενοδοχείων ή για ανέγερση συγκροτημάτων με βίλες για πώληση ή ενοικίαση.»

Φυσικά η αγγελία αυτή σε τίποτε δεν θυμίζει την εικόνα του ξεπουλήματος που συστηματικά προσπαθούν να εμφανίσουν ξένα αλλά και ελληνικά ΜΜΕ για την Ελλάδα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από την έρευνα προέκυψε ότι νησιά που πωλούνται από ιδιώτες μεταξύ άλλων : Κατσανήσι, Καρδιοτισα, Αγ.Θωμάς, Βούβαλος,Τραγονήσι, Αγ. Αθανάσιος ενώ εντοπίστηκαν και περίπου 10 νησιά που οι ιδιοκτήτες τους δεν δίνουν όνομα στην δημοσιότητα αφού το γνωστοποιούν μόνο σε σοβαρούς ενδιαφερόμενους αφού η δημοσιοποίηση τους ελέγχεται από συμβάσεις εμπιστευτικότητας.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki