Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αγοράζουν ακίνητα στο γκέτο

Η κρίση μπορεί  να δυναμώνει αλλά στο γκέτο της Αθήνας εξακολουθούν να γίνονται. Πληροφορίες εμφανίζουν να έχουν πραγματοποιηθεί συμφωνίες για ακίνητα που βρίσκονται στην πλατεία Θεάτρου καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Κουμουνδούρου. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον στον άξονα Αχιλλεως -Σταθμό Λαρίσης, ενώ στο Μεταξουργείο τα ακίνητα που προσφέρονται προς πώληση και τα οποία ανήκουν σε μεμονωμένους ιδιοκτήτες είναι ελάχιστα και αφορούν κυρίως σε βιοτεχνικούς χώρους. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σύντομα θα ξεκινήσει ένας τζίρος δισεκατομμυρίων στο γκέτο της Αθήνας καθώς ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές επενδύσεις απο ομίλους όπως ο ομιλος Μαμιδάκη, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Οliaros, Γνώμων, CFCOMPANY και Alpha Land Developers.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι τιμές πώλησης για νέα διαμερίσματα π.χ. στο Γκάζι ξεκινούν λίγο πιο πάνω από 3.500 ευρώ ανά τ.μ., ενώ λόγω της κρίσης πέφτουν αυτή την περίοδο κατά 10% τουλάχιστον. Από τις επίσημες ανακοινώσεις, η πιο φιλόδοξη επένδυση που έχει γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα αφορά την Oliaros, η οποία προτίθεται να επενδύσει συνολικά 100 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία στο έργο ΚΜ Properties, που θα υλοποιηθεί σε 5 φάσεις, με τη συμμετοχή 19 Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων αρχιτεκτόνων. Το έργο συνολικά αφορά ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο δεκάδων ακινήτων, είτε πρόκειται για παλαιά κτίρια είτε για ελεύθερα οικόπεδα τα οποία έχουν ήδη αγορασθεί από την εταιρεία (οι πρώτες αγορές πραγματοποιήθηκαν το 2006) στην περιοχή Κεραμεικού-Μεταξουργείου. Τα ακίνητα αυτά θα μετατραπούν κατά κύριο λόγο σε κατοικίες αλλά και γραφεία, ανοικτούς χώρους, εμπορικούς και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ ο συνολικός σχεδιασμός περιλαμβάνει και 260 υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Η περιβαλλοντική διάσταση της προσέγγισης, σχεδιάζοντας 2.800 τ.μ. κήπων, 1.800 τ.μ. πράσινων ταρατσών, 1.500 τ.μ. φωτοβολταϊκών συστημάτων και 800 μέτρων κάθετων κήπων.

Στις μεμονωμένες επενδύσεις, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει υλοποιήσει συγκρότημα 40 πολυτελών κατοικιών 6.500 τ.μ. στην οδό Μυλλέρου, στο Μεταξουργείο, ενώ έχει αγοράσει και άλλα μεμονωμένα ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή. Αντίστοιχα, ο όμιλος Μ. Μαμιδάκη, δίπλα στον πολυχώρο «Αθηναΐς» στο Βοτανικό «τρέχει» το συγκρότημα πολυτελών Lofts, το «Αthinais Τower Lofts», όπου συνδυάζεται η κατοικία με την παροχή υπηρεσιών και προνομίων υψηλού επιπέδου. Η Γνώμων Κατασκευές «υπογράφει» δύο από τις μεγαλύτερες αναπλάσεις στην περιοχή του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας σε δύο παλαιά εργοστάσια στον άξονα της οδού Πειραιώς, το πρώην εργοστάσιο της Palco και το πρώην εργοστάσιο Σακελλιάδη για τη δημιουργία αντίστοιχα του «The Hub» και του Thission Lofts. Τα δύο εργοστάσια, επιφάνειας 5.000 τ.μ. έκαστο, ξεπέρασαν σε επενδύσεις τα 10 εκατ. ευρώ και ακολουθούν αμφότερα το μοντέλο του πολυχώρου δραστηριοτήτων στο ισόγειο και των κατοικιών στα πρότυπα lofts στους ορόφους, που χαρακτηρίζει πλέον αρκετές νέες κατασκευές στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμεικού. Συνολικά τέσσερα κτίρια κατοικιών στα πρότυπα lofts έχει κατασκευάσει τα τελευταία χρόνια γύρω από το Γκάζι η Alpha Land Developers, η οποία σχεδιάζει και νέες επενδύσεις, επί του παρόντος ωστόσο τηρεί στάση αναμονής λόγω της κρίσης. Επίσης στο Γκάζι, η CFCOMPANY έχει υλοποιήσει την κατασκευή κτιρίου 10 διαμερισμάτων των 130-140 τ.μ. τα οποία έχουν πουληθεί στο σύνολό τους, ενώ τώρα ολοκληρώνεται ένα ακόμη κτίριο με μικρά διαμερίσματα των 45-50 τ.μ. Κέρδος 19/5/2011 06:00

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki