Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Λετονία: οι επενδυτές από το εξωτερικό έχουν και "πολιτικά" κέρδη

«Πολιτικά» μπόνους προσφέρονται σε όσους ξένους επενδυτές αγοράσουν ακίνητα ή επενδύσουν στη Λετονία. Από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε ο νόμος τον Ιούλιου του 2010 για τους επενδυτές εκτός ΕΕ, οι επενδύσεις, όπως και οι αντιδράσεις, είναι αυξημένες. Πολλοί Λετονοί έχουν διαμαρτυρηθεί για το νόμο υποστηρίζοντας ότι θα αυξηθούν οι τιμές των κατοικιών, πράγμα που θα κάνει δύσκολη την αγορά για το ντόπιο πληθυσμό.

Σύμφωνα με το νόμο, οι επενδυτές εκτός ΕΕ που αγοράζουν ακίνητα αξίας περισσότερο από 70.000 ευρώ μπορούν να αποκτήσουν χαρτί που τους δίνει δικαιώματα ελεύθερης παραμονής και μετακίνησης εντός της Ένωσης με τη «βούλα» του λετονικού κράτους.

Περισσότεροι από εκατό ξένοι έχουν ήδη κάνει αιτήσεις για να αποκτήσουν τις εν λόγω άδειες και το αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι κατάγονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Οι Λετονοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι με όσους κατάγονται από αυτές τις χώρες και φοβούνται ότι η χώρα θα γεμίσει με επιχειρηματίες-εγκληματίες που θα χρησιμοποιήσουν το νόμο για ξέπλυμα χρήματος. Σε αυτές τις ανησυχίες, η κυβέρνηση απαντά ότι όσοι καταθέτουν τη σχετική αίτηση ελέγχονται πολύ αυστηρά καθώς και ότι το κράτος δεν δέχεται πληρωμές με μετρητά για να αποφευχθεί το ξέπλυμα.

Μέχρι στιγμής πάντως, ο νόμος έχει καταφέρει να αυξήσει τις επενδύσεις από το εξωτερικό και αυτό, κατά τους λετονούς ιθύνοντες, είναι το σημαντικό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki