Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως θα ανακαλύψετε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ο κ. Αντων. και η οικογένεια του πριν από λίγους μήνες πούλησαν το σπίτι τους στο Χαϊδάρι 250.000 ευρώ και μετακινήθηκαν ακόμα πιο δυτικά. Βρήκαν μία μικρή παλιά μονοκατοικία περί τις 180.000 ευρώ λίγο έξω από τον Ασπρόπυργο που ο ιδιοκτήτης της άνεργος και κοντά στην σύνταξη είχε βγάλει προς πώληση και την αγόρασαν. Ήξεραν ότι η ανεργία την περιοχή θα έβγαζε ευκαιρίες και ήταν στην αγορά τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Και τελικά πέτυχαν αυτό που ήθελαν αφού εκτός από το σπίτι αγόρασαν και ένα δικαίωμα οικοδομής άλλα 80 τμ. Τέτοιες ιστορίες «παίζουν» καθημερινά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πωλήσεις και αγορές με βάση την εκτίμηση για το πού και πόσο θα πέσουν οι τιμές.

Πως όμως μπορείτε να ανακαλύψετε και εσείς τέτοιου είδους ευκαιρίες; Ανεργία , εγκληματικότητα, μείωση εισοδήματος είναι οι οικονομικοί δείκτες. Σωστά , αλλά δεν μπορείτε να γνωρίζετε πόσο μία περιοχή έχει επηρεαστεί από την κρίση. Το πρώτο βήμα είναι μία συστηματική παρουσία στην περιοχή. Μετρείστε πωλητήρια, επισκεφθείτε μεσίτες και αφήστε όνομα και τηλέφωνο, ανοίξτε μία συζήτηση στα καφενεία ακόμα και αν έχετε ένα φίλο που κάνει μεταφορές ρωτήστε πως πάνε οι δουλειές στην περιοχή. Σας φαίνεται βουνό; Μα, η ευκαιρία χρειάζεται υπομονή και τρέξιμο. Μετά από δέκα πέντε μέρες επισκεφθείτε πάλι την περιοχή και τους ανθρώπους με σκοπό να διαπιστώσετε αν υπάρχει επιδείνωση. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν υπάρχουν . Εσείς όμως επιμένετε. Σίγουρα μετά από 1-2 μήνες θα διαπιστώσετε τουλάχιστον αν είναι η κατάλληλη στιγμή ή αν θα πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμα.

Μία πιο δύσκολη , αλλά απείρως πιο αποτελεσματική διαδρομή είναι η άντληση πληροφοριών από τις τράπεζες. Όχι δεν μιλάμε για του πλειστηριασμούς. Αν γνωρίζετε αν αυξάνεται ο αριθμός των στεγαστικών που είναι σε καθυστέρηση τότε έχετε την καλύτερη ένδειξη για τις τάσεις που θα επικρατήσουν σύντομα στην αγορά κατοικίας στην περιοχή. Σίγουρα έχετε ένα φίλο που δουλεύει σε τράπεζα και αυτόν μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ως «δούρειο ίππο».

Στις ΗΠΑ , ακολουθούν και άλλες μεθόδους όπως πχ ο αριθμός των παιδιών που αλλάζουν σχολεία ή διευθύνσεις κατοικίας. Φυσικά εκεί έχουν και το εργαλείο των βάσεων δεδομένων . Αλλά σε κάθε περίπτωση το κυνήγι της ευκαιρίας στην πραγματικότητα είναι παιγνίδι πληροφορίας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki