Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Μικρομεσαίες" επενδύσεις σε ξενοδοχεία

Οι διεθνείς επενδυτές επιστρέφουν δυναμικά –μετά τη κρίση- στη παγκόσμια αγορά των τουριστικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με αμερικανική έρευναμ και αυτή τη φορά η αγορά ανοίγει και για μικρομεσαίους επενδυτές. Μέχρι το τέλος του έτους, ο τζίρος από την αγορά ξενοδοχείων αναμένεται να φτάσει τα 19δις. δολλάρια, άνοδος 85% σε σχέση με το 2009.

Ο τουριστικός κλάδος γενικότερα βρίσκεται σε ανάπτυξη το τελευταίο χρόνο. Παραδοσιακά, το οικογενειακό εισόδημα και η απασχόληση επηρεάζουν άμεσα το τουρισμό. Καθώς η παγκόσμια οικονομία βελτιώνεται η τουριστική βιομηχανία αναπτύσσεται. Έτσι, μία επένδυση σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή πρέπει να θεωρηθεί ως σχετικά ορθή καθώς οι οικονομίες –και κυρίως εκείνες της Ασίας- ανακάμπτουν.

Ένας επίδοξος επενδυτής της συγκεκριμένης αγοράς θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να αγοράσει μέρος ενός ξενοδοχείου ή ακόμα και μεμονωμένα δωμάτια. Υπάρχουν εταιρείες που η μόνη τους εργασία είναι η διαχείριση ξενοδοχείων ενώ η ιδιοκτησία των δωματίων μπορεί να ανήκει σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Οι επενδυτές εμπιστεύονται τη διαχείριση σε επαγγελματίες την ίδια στιγμή που παίρνουν τα κέρδη από τα δωμάτια.

Ένας υποψήφιος επενδυτής θα πρέπει να γνωρίζει το μυστικό του συγκεκριμένου κλάδου: τη τοποθεσία. Ανέκαθεν ξενοδοχεία κοντά στη θάλασσα ή σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ήταν τα ασφαλέστερα μέρη προς επένδυση.

Ωστόσο, δε πρέπει κάνεις να ξεχνάει ότι η τουριστική βιομηχανία είναι ένας σχετικά ασταθής κλάδος και ότι ένα επιτυχημένο ξενοδοχείο είναι εκείνο που εξασφαλίζει πελάτες κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki