Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Που είναι οι ευκαιρίες

Φυσικά, μόνο και μόνο επειδή τα σπίτια οι τιμές μειώθηκαν δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει περαιτέρω πτώση .Παρόλα αυτά οι προσεκτικοί αγοραστές μπορούν να βρουν ευκαιρίες σχεδόν σε κάθε αγορά, λένε οι ειδικοί. Πως όμως να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις περιοχές που έχουν λιγότερες προοπτικές σχέση με κάποιες άλλες.

Υπάρχουν κάποιοι δείκτες κλειδιά που βοηθούν σε μία ασφαλή πρόβλεψη. Πρόκειται για το επίπεδο του εισοδήματος, τον ρυθμό της ανεργίας , τον ρυθμό της μεταβολής των τιμών, το ύψος του αδιάθετου αποθέματος και την χρονική διάρκεια απορρόφησης ενός σπιτιού.

Από την άλλη πλευρά από την ανάλυση της πορείας των τιμών και της προσφορά προκύπτει ότι οι ευκαιρίες βρίσκονται κυρίως σε περιοχές που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν στο περιθώριο της αγοράς αλλά και σε κάποιες άλλες που επηρεάστηκαν από τα ολυμπιακά έργα. Δεν βρίσκεται κρυμμένος σε κάποιο σύγχρονο κτίσμα αλλά θα πρέπει να τον αναζητήσετε σε οικοδομές μεγάλης ηλικίας.

Συγκεκριμένα από τα στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη των τιμών και της ζήτησης για την αγορά κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής του χρόνου προκύπτουν σαφείς ενδείξεις για αλλαγή του αγοραστικούς προτύπου. Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι αγοραστές ακινήτων:

-Έχουν αναγάγει την τιμή ως το σημαντικότερο κριτήριο για την αγορά που θα κάνουν.

-Όταν έχουν να επιλέξουν μεταξύ ενός καινούργιου ή ενός μεταχειρισμένου σπιτιού στην ίδια περιοχή θα επιλέξουν το μεταχειρισμένο με την προϋπόθεση ότι η διαφορά της τιμής είναι ελκυστική.

-Προτιμούν να αγοράσουν ένα σπίτι μικρότερο καλύτερης κατασκευής παρά ένα μεγαλύτερο σπίτι πρόχειρης κατασκευής.

-Προσελκύονται με τις ευέλικτες προσφορές .

-Προτιμούν τις γειτονιές του κέντρου ενώ έχουν περιοριστεί οι απώλειες σε δυτική και ανατολική Αττική.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki