Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ενοικιαζόμενα στο σφυρί

Η κρίση του τουρισμού προκαλεί παρενέργειες που αφορούν το σύνολο της αγοράς ακινήτων στις τουριστικές περιοχές. Με το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων που έχουν κολλήσει πωλητήριο. Το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις κυρίως σε Κρήτη και Κέρκυρα αλλά και σε πολλά νησιά των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μεσιτών , ο αριθμός των επιχειρήσεων αυτής της κατηγορίας που προσφέρονται προς πώληση έχει αυξηθεί τουλάχιστον 20% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις είτε μεγάλης ηλικίας που χρήζουν ανακαίνισης και επομένως σημαντικά κεφάλαια είτε για επιχειρήσεις που έχουν υψηλό δανεισμό και η πώληση τους είναι μονόδρομος για τους ιδιοκτήτες τους.

Οι μεσίτες τονίζουν ότι  οι τιμές διάθεσης τους σε περιπτώσεις υψηλού δανεισμού αντιπροσωπεύει την αξία της γης. Το πρόβλημα γίνεται πιο πιεστικό αφού οι τράπεζες εμφανίζονται απρόθυμες να χρηματοδοτήσουν τις συγκεκριμένες εταιρίες ή να αναχρηματατοδοτήσουν τα χρέη τους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki