Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η Ευρώπη χάνει, η Τουρκία κερδίζει

Ενώ στην Ευρώπη, το μέλλον της οικονομίας είναι αβέβαιο, στη Τουρκία τα δεδομένα είναι αντίστροφα.

Τα  δημοσιονομικά προβλήματα των χωρών της ΕΕ, ευνοούν τη τουρκική αγορά ακινήτων. Την ίδια στιγμή που το ευρωπαϊκό ΑΕΠ με δυσκολία αυξάνεται πάνω από 1,5%, η Τουρκία είδε το ΑΕΠ της να αυξάνεται κατά 10,3%στο δεύτερο τετράμηνο αυτού του έτους, ακολουθώντας ένα 11,7% στο πρώτο τετραμήνο. Συνολικά, η ανάπτυξη για το πρώτο μισό του 2010 βρίσκεται στο 11%.

Η Τουρκία είναι μία από τις λίγες χώρες του κόσμου, της οποίας η πιστοληπτική ικανότητα αναβαθμίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Τους τελευταίους δεκαοχτώ μήνες, η Τουρκία έχει υπογράψει περισσότερες από δώδεκα νέες εμπορικές συμφωνίες,  προχώρησε σε στρατηγικές συμμαχίες με τη Βραζιλία, και κατήργησε τη βίζα για τα ταξίδια με Ρωσία, Σερβία, Σουδάν, Λιβύη, Συρία, Λίβανο και Ιορδανία.

Πλέον, η πιθανότητα να μπει η Τουρκία στην ΕΕ δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση από τους διεθνείς επενδυτές , όπως είχε πριν από τέσσερα χρόνια. Στη πραγματικότητα, η είσοδος της Τουρκίας στην ΕΕ θεωρείται από τους ίδιους τους οικονομολόγους της χώρας ως κάτι το μη αναγκαίο, ίσως και επιβλαβές.

Μέσα σε μία τέτοια οικονομική ατμόσφαιρα, ο τομέας των επενδύσεων στη Τουρκία βρίσκεται σε ανάπτυξη και επηρεάζει και την αγορά ακινήτων. Η αγορά γης και κατοικίας στη Τουρκία βρίσκεται σε πολύ χαμηλά –για τη παγκόσμια οικονομία- επίπεδα ενώ υπάρχουν τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες και καλά κρυμμένα «διαμάντια».

Όσο η κατάσταση στην ΕΕ χειροτερεύει, φαίνεται ότι η Τουρκία θα γίνεται ένας ασφαλής προορισμός για τα διεθνή και ευρωπαϊκά κεφάλαια. Και φαίνεται ότι οι διοικούντες της Τουρκίας το γνωρίζουν αυτό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki