Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ανακαλύπτοντας την Ιαπωνία

Το τελευταίο χρόνο επενδύθηκαν περισσότερα από 2.2δις. δολάρια από ξένους επενδυτές στο τομέα των ακινήτων στην Ιαπωνία.

Ένα ρεύμα αισιοδοξίας με τη προοπτική μεγάλου κέρδους, ωθεί τους επενδυτές να επενδύσουν στις μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας, κυρίως σε ξενοδοχεία, κτηριακά συγκροτήματα, γραφεία και κατοικίες.

Η Ιαπωνία περιέργως δεν υπέφερε και πολύ από τη κρίση του ’08 και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο φαίνεται να βγαίνει κερδισμένη. Ο λόγος είναι κάπως ειρωνικός: η οικονομία της Ιαπωνίας κατέρρευσε πριν από μία δεκαετία και από τότε γίνονταν συνεχείς προσπάθειες ανάρρωσης. Με τη κρίση του ’08, η Ιαπωνία (ειδικά στο τομέα των ακινήτων) είδε τις υπόλοιπες χώρες να καταρρέουν και αυτή να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί κολοσσοί του πλανήτη στρέφουν το βλέμμα τους στα ακίνητα της Ιαπωνίας μεταξύ των οποίων η Deutsech Bank, ING real estate, Blasckstone Group, κ.α.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και στην αγορά δανείων με πολλές από τις προαναφερθείσες εταιρείες, να αγοράζουν δάνεια ακουμπώντας εμμέσως το «χέρι τους» και σε ακίνητα. Οι αναλυτές είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με αυτή τη κίνηση των επενδυτών αφού θεωρούν ότι οι επενδυτές είτε γυρίζουν στις προ ’08 τακτικές τους ή δείχνουν βαθιά εμπιστοσύνη στην ιαπωνική οικονομία.

Τα νέα δεδομένα στις επενδύσεις στα δάνεια και τα ακίνητα στην Ιαπωνία αναμένεται από τους οικονομολόγους να τονώσουν ολόκληρη την οικονομία της χώρας το προσεχές έτος. Το ερώτημα είναι αν βρισκόμαστε μπροστά νέα επενδυτικά δεδομένα ή ξαναγυρνάμε πίσω στις παλιές, «καλές» εποχές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki