Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΜΕΤΣ:Μαιζονέτες σε αρχιολογικό χώρο

Ο αρχαιολογικός χώρος της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς, για άλλη μια φορά κινδυνεύει. Ο χώρος της Αγροτέρας Αρτέμιδος έχει χαρακτηριστεί από το 1960 αρχαιολογικός, ενώ το 1964 λαμβάνεται η πρώτη απόφαση από το ΚΑΣ για την απαλλοτρίωση του χώρου. Παρόλ’αυτά, σαράντα και πλέον χρόνια μετά ακόμη δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση και επιπλέον τμήμα του χώρου έχει αγοραστεί από ιδιωτική εταιρεία που στοχεύει στην «αξιοποίηση» του χώρου.
Σχετικά με το θέμα, εστάλη από το Σύλλογο «Αρδηττός», το Σύλλογο «Παριλλίσσιος» και την πρωτοβουλία κατοίκων Μετς, εξώδικο προς την πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων και ακολούθησε αλληλογραφία μεταξύ της πολεοδομίας και της Γ’ Εφορίας.Η Πολεοδομία ζητά απο την Εφορία να πληροφορηθεί  αν η τελευταία θα προβεί στην κατεδάφιση χωρίς άδεια και από την Πολεοδομία ή σε περίπτωση που απαιτείται άδεια να το αναφέρει η Εφορία ρητά σε νέο έγγραφο της. Και η απάντηση της Γ΄Εφορίας, αναφέρει, ότι «αναμένει έκδοση άδειας από τους ιδιοκτήτες, εφόσον απαιτείται από την Υπηρεσία σας. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβεί στην καθαίρεση των κτηρίων χωρίς άδεια».
Να υπενθυμίσουμε ότι η υπουργική απόφαση του 2005 σχετικά με την Αγροτέρα Αρτέμιδα, θέτει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων:
* ότι οι ενέργειες για την καθαίρεση των κτισμάτων και η ανασκαφική έρευνα θα διεξαχθεί από την αρμόδια Γ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, παρουσία πολιτικού μηχανικού της Δ/νσης Αναστύλωσης του Αρχαίων Μνημείων.
* ότι οι ενέργειας θα καλυφθούν με δαπάνη του ΥΠΠΟ

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki