Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το μέλλον της Trastor

Πουλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς το 37,08% των μετοχών της Trastor  που κατείχε η Pasal Development, με αποτέλεσμα η Τράπεζα να ελέγχει πλέον κάτι παραπάνω από το 70% της γνωστής ΑΕΕΑΠ.

Το ποσοστό αυτό θα ανεβεί πιθανότατα περαιτέρω, καθώς όπως φαίνεται θα επακολουθήσει δημόσια πρόταση που θα απευθύνεται στους μετόχους μειοψηφίας (στο 1,40 ευρώ).

Από την πλευρά της, η Pasal Development μέσα από αυτή την πώληση μειώνει κατά πολύ τις δανειακές της υποχρεώσεις και θα ανασυντάξει τις δυνάμεις σε ότι αφορά τη γενικότερη δραστηριότητά της στο χώρο των ακινήτων.

Τα ερωτήματα ωστόσο που τίθενται είναι για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα της Trastor.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να τονιστεί είναι πως η Τράπεζα Πειραιώς σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμεί να βγάλει την εταιρεία από το ΧΑ, καθώς τότε θα χάνονταν όλα τα φορολογικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Trastor ως ΑΕΕΑΠ.

To δεύτερο δεδομένο είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν υποχρεωθεί να αποχωρήσουν σε βάθος χρόνου από μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, οπότε αργότερα ή γρηγορότερα η Πειραιώς θα θελήσει να μειώσει το ποσοστό της στην Trastor σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει με τρεις τρόπους:

Πρώτον μέσα από την πώληση ποσοστού μετοχών.

Δεύτερον μέσα από τη προσέλκυση ενός ή περισσότερων funds που θα έβαζαν το χέρι στην τσέπη και θα κάλυπταν μια ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου της Trastor.

Και τρίτον, μέσα από ένα συνδυασμό των δύο προηγούμενων τρόπων.

Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει σενάρια που θέλουν κάποια ξένα funds να έχουν προσεγγίσει την Τράπεζα και να είναι διατεθειμένα να τοποθετηθούν στην Trastor, ωστόσο όλα τα προηγούμενα θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και στην πράξη.

ΠΗΓΗ: Euro2day

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki