Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εταιρίες επενδύσεων δυο ταχυτήτων

Οι εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ),  επενδύουν , όπως προκύπτει από τις τελευταίες κινήσεις των δύο μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου. Η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο την εξαγορά της MIG Real Estate ΑΕΕΑΠ μέσω της σχετικής δημόσιας προσφοράς που έχει υποβάλει, χρησιμοποιώντας την έτσι ως «όχημα» για την εισαγωγή της στο Χ.Α. Αντίστοιχα, η Eurobank Properties μετονομάστηκε πλέον σε Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, προχωρώντας ταυτόχρονα σε μια ακόμα αγορά ακινήτου. Ο λόγος για ακίνητο της Praktiker Hellas, το οποίο αφορά έκταση 36,6 στρεμμάτων στη Μάνδρα Αττικής, επί της οποίας βρίσκεται κατάστημα 12.300 τ.μ. της Praktiker. Μάλιστα, το οικόπεδο διαθέτει και υπόλοιπο συντελεστή δόμησης 2.225 τ.μ. Η Grivalia θα καταβάλει συνολικό ποσό της τάξεως των 6,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του ακινήτου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, η εταιρεία κατέγραψε τα πρώτα της κέρδη (μετά τρεις και πλέον χρήσεις) από την αναπροσαρμογή των ακινήτων της στην εύλογη αξία, καθώς είχε όφελος 2,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 27,6 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Ως εκ τούτου, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 24,4 εκατ. ευρώ κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο, έναντι ζημιών 8,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Αισθητά υψηλότερα κατά 20% ήταν και τα έσοδα από μισθώματα, τα οποία ανήλθαν σε 22,8 εκατ. ευρώ, έναντι 19 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της προσθήκης νέων ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Ερωτήματα πάντως τίθενται για τη μελλοντική πορεία της Trastor ΑΕΕΑΠ, κυρίως όσον αφορά τη δυνατότητα της εταιρείας να προσελκύσει πρόσθετα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων. Αιτία αποτέλεσε η αρνητική εξέλιξη της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99, που κατέθεσε μεσούσης της εβδομάδας η Pasal Development, η οποία μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς συνθέτουν τους βασικούς μετόχους της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki