Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Στα 6,4 εκατ, το απόθεμα κατοικιών

Δύο εκατομμύρια κατοικίες περίπου , κτίστηκαν στην διάρκεια των τελευταίων 20 χρόνων στην Ελλάδα . Στο τέλος του 2009 το απόθεμα κατοικιών έφθασε τα 6,4 εκατ. έναντι 4,6 εκατ. κατοικιών στο τέλος του 1990. Αυτό είχε ως συνέπεια στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς να αντιστοιχεί 1,6 κατοικία έναντι 1,4 το 1990 ενώ το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ανήλθε σε 81% έναντι 70% στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν νέα δεδομένα στην αγορά κατοικίας για τα επόμενα χρόνια .Σύμφωνα με τις απόψεις αναλυτών, στα επόμενα χρόνια , ακόμα και όταν η οικονομία βρεθεί σε ανοδική τροχιά , ρυθμός μεταβολής των επενδύσεων σε κατοικίες θα είναι σαφώς πιο βραδύς σε σύγκριση με τις προηγούμενες δεκαετίες . Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι, η αγορά κύριας κατοικίας χρόνος με το χρόνο θα συρρικνώνεται και σε αυτό θα συμβάλλουν τις κυρίως παράγοντες:

-Η γήρανση του πληθυσμού.

-Η επιδείνωση των ποιοτικών δημογραφικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού( αριθμός γάμων, αριθμός μονογονεϊκών οικογενειών κα.)

-Το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης. «Οι αλλαγές στο χάρτη της αγοράς κατοικίας στα επόμενα χρόνια θα είναι θεαματικές αφού η ζήτηση θα αφορά ανάγκες που σχετίζονται με την δευτερεύουσα κατοικία και κυρίως την εξοχική, την αναβάθμιση των στεγαστικών αναγκών και την πιο ενεργό παρουσία επιμέρους ομάδων πληθυσμού όπως π.χ. των οικονομικών μεταναστών δεύτερης γενιάς» , τόνιζε χαρακτηριστικά αναλυτής θυγατρικής εταιρίας τραπεζών που ειδικεύεται στην ανάλυση της αγοράς κατοικίας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki