Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι αγοραστές καινούργιων σπιτιών θα πληρώσουν τη αύξηση του ΦΠΑ

xeri-dinei-leftaΟι κατασκευαστές θα μετακυλήσουν την αύξηση του ΦΠΑ στις τελικές τιμές ή θα αποφασίσουν να απορροφήσουν την νέα επιβάρυνση; Πως θα αντιδράσουν οι βιομηχανίες , οι εισαγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις στην αύξηση των συνετελστών του ΦΠΑ; 
Αυτά είναι μερικά απο τα ερωτήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την αγορά ακινήτων καθώς οι νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί έχουν επιτείνει το αδιέξοδο σε μία ήδη βαθεία πληγωμένη αγορά κατοικίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μία μερίδα κατασκευαστών , κυρίως αυτοί οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα δανεισμού θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να αποσύρουν τις κατοικίες απο την αγορά παρά να πωλήσουν σε τιμές που δεν θα εξασφαλίζουν ένα αξιόλογο κέρδος και την τιμή αντικατάστασης.
Υπάρχει όμως και μία άλλη ομάδα κατασκευαστών που θεωρούν ότι με την ρευστότητα που θα εξασφαλίσουν με την πώληση θα αγοράσουν σε χαμηλότερα επίπεδα οικόπεδα. 
Τέλος είναι και εκείνοι που είναι εκτεθειμένοι σε τραπεζικό δανεισμό και οι οποίοι θα προτιμήσουν να απορροφήσουν το επιπλεόν κόστος προκειμένου να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ρευστότητα.
Πάντως , αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι βρίσκεται σε εκκρεμμότητα και το θέμα της παράτασης του χρόνου καταβολής ΦΠΑ απο τους ίδιους τους κατασκευαστές για το αδιάθετο απόθεμα νεόκτιστων κατοικιών γεγονός που θα αναγκάσει κάποιους απο αυτούς να προβούν σε πωλήσεις.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki